©  Dick Demey

Patro Eisden en Stijn Stijnen ontvangen Club Brugge in Croky Cup: “Dit is het héél groot lot”

Er is geloot voor de 1/16de finales van de Beker van België. Met Club Brugge krijgt Patro Eisden een heel mooie affiche, niet in het minst voor coach Stijn Stijnen. “Dit brengt veel teweeg.”

jmi

Patro ontvangt in de volgende bekerronde Club Brugge. “Fantastische affiche”, straalt coach Stijn Stijnen. “Tijdens de loting zie je clubs als Eupen en co liefst zo snel mogelijk verdwijnen om bij de toppers Genk, Anderlecht en Club Brugge uit te komen. De landskampioen is dan het héél groot lot, voor de club maar ook voor het Maasland. Dat dit nu al veel teweeg brengt, zie ik aan mijn gsm die explodeert”, lacht Stijnen, die elf jaar bij Club Brugge speelde, waar ook Patrospelers Renson, Verburgh, Verlinden en Milts een verleden hebben.

“Tuurlijk maakt dit ook emotioneel iets los. Ik speelde er later nog tegen met Beerschot. En in de jongste voorbereiding oefenden we nog in en tegen Brugge. Dit wordt voor Patro en de Common Group een ferme financiële opsteker. Voor zo ‘n affiche doe je het toch. Daarom neem ik elke bekerwedstrijd ook altijd heel serieus. Sportief maken we weinig kans, maar toch moet elke wedstrijd nog gespeeld worden”, knipoogt Stijnen. In 2015 speelde Patro ook voor de beker thuis tegen Club Brugge. Toen werd het 0-4 na treffers van Vanaken (2x), Meunier en Vossen.

 ©  BELGA

Vastgoed

Jobs in de regio