De aansluiting komt in de vorm van een fibercontactdoos. © RR

Fiberklaar start campagne in Berlaar

Berlaar -

Fiberklaar plant de uitrol van zijn open glasvezelnetwerk in Berlaar. Het Vlaams nutsbedrijf mikt hierbij in een eerste fase op 3.617 aansluitingen.

Chris Van Rompaey

Wanneer minstens een vijfde van de inwoners voor 15 november interesse toont in een huisaansluiting, wordt het volledige aansluitbare gebied kosteloos aangesloten. Deze aansluiting is gratis en zonder abonnementsverplichting. Berlaarnaars kunnen hiermee indien ze willen een fiberabonnement afsluiten bij de deelnemende internetproviders: Proximus, Multifiber, RapidXS en edpnet.

Deze aansluiting komt in de vorm van een fibercontactdoos, waardoor de woning toegang krijgt tot het glasvezelnetwerk. De woning aansluiten verandert verder niets aan de bestaande internetaansluiting.

De uitrol van het glasvezelnetwerk start met een uitgebreide informatiecampagne. Hierbij kunnen inwoners met alle vragen over de technologie en de mogelijkheid om hun woning aan te sluiten terecht op een specifieke webpagina voor de gemeente en tijdens twee informatiemomenten. Zo staat er op dinsdag 18 oktober om 19.30u een online infomoment. Op donderdag 20 oktober kunnen inwoners vervolgens terecht in ontmoetingscentrum Berlaar, op de Markt, voor een fysiek infomoment dat van start gaat om 19u.

Fiberklaar is het fibernetwerkbedrijf in Vlaanderen en wil haar ‘Fiber To The Home-technologie brengen tot veel Vlaamse steden en gemeenten. Het bedrijf wil 1,5 miljoen Vlaamse woningen ‘fiberklaar’ maken tegen 2028. Deze fibertechnologie brengt glasvezel tot binnen in de woning en laat een supersnelle en stabiele communicatie toe. (cvr)

Inschrijven voor de infomomenten: fiberklaar.be/berlaar

MEER OVER Berlaar

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio