©  Getty

Onze bespaartip: laat geen boterham verloren gaan en spaar 32 euro uit

Van torenhoge energieprijzen tot historische inflatie: het leven wordt aan sneltempo duurder. Het goede nieuws is dat we met kleine ingrepen steeds meer impact kunnen hebben op onze portemonnee. Daarom geeft Gazet van Antwerpen elke dag een handige bespaartip. Doe er je voordeel mee!

We gooien veel voedsel weg. Volgens een onderzoek van de Vlaamse overheid verspilt een huishouden gemiddeld 1,7 kilogram eten en drinken per week, dat is 8% van onze winkelkar die in de vuilnisbak terechtkomt! Brood is naast fruit en groenten een van de meest weggegooide voedselproducten: daarvan gooien we wekelijks 209 gram weg. Als je bij de bakker 2,40 euro neertelt voor een lang grof van 800 gram, is dat wekelijks 63 eurocent of jaarlijks 32,60 euro die verloren gaat.

Spaarzaam omgaan met brood is dus de boodschap. Dat begint bij het goed bewaren van het brood, bijvoorbeeld in een broodtrommel. Als je je brood meteen na aankoop invriest en dagelijks het gewenst aantal sneetjes ontdooit, blijft je brood het langst vers. Als je toch oud brood hebt, zijn er tal van mogelijkheden om er nog iets lekkers van te maken. Denk maar aan verloren brood, broodpudding, of croutons voor in slaatjes of soep.

 (JVBo)

Vastgoed

Jobs in de regio