George Roberts met zijn ‘Married At First Sight’-echtgenote April. ©  Channel4

Controverse rond Britse ‘Blind Getrouwd’: zender wist van politieklachten voor emotioneel misbruik tegen kandidaat

Er is controverse ontstaan rond een kandidaat in het zevende seizoen van de Britse Married at First Sight. Meerdere exen van kandidaat George Roberts stapten in het verleden naar de politie om klacht in te dienen tegen de “manipulatieve” en “gewelddadige” man, die op televisie blind mocht trouwen. De zender zou op de hoogte geweest zijn van de klachten, maar deed niets.

edb

Net als bij ons loopt in het Verenigd Koninkrijk een nieuw seizoen van Blind Getrouwd. De Britse versie is traditioneel meer sensatiegericht dan de onze, en dat is nu niet anders. Al had zender E4 vermoedelijk niet gehoopt op zo veel sensatie.

Drie ex-vriendinnen van kandidaat George, die blind trouwde met April Banbury, zijn naar buiten gekomen met verhalen over hun ervaringen met Roberts. Ze noemen de kandidaat “manipulatief” en “gewelddadig”, in die mate dat ze in het verleden naar de politie stapten om klacht in te dienen voor emotioneel misbruik en manipulatie.

Een eerste ex vertelt dat ze de zender contacteerde met haar verhaal. Ze is “geschokt” dat de man een platform krijgt op tv. “Ik heb een bericht gestuurd naar Married At First Sight. Ik vertelde hen dat ik hem heb aangegeven bij de politie. Ze vroegen of ik meer informatie kon geven. Nadat ik dat deed, heb ik niets meer van hen gehoord.”

 ©  Channel4

Een tweede ex zegt dat ze de producers van het programma en de zender contacteerde over Roberts. “Ik liet hen weten dat hij een gekend emotioneel en mentaal misbruiker van vrouwen is.” Ook de derde vrouw nam contact op met de makers. Haar werd verteld dat ze “het zouden bekijken”. Uiteindelijk verscheen de man gewoon op tv.

Roberts ontkent de aantijgingen. Channel 4, eigenaar van de zender E4, laat weten dat “alle kandidaten onderworpen worden aan rigoreuze achtergrondonderzoeken en psychologische tests”.

Opvallend is dat de verhalen naar buiten kwamen nadat April Banbury, de vrouw met wie Roberts trouwde in het programma, getuigde dat ze “een trauma” overhield aan het programma. Ze liet weten dat ze naar een therapeut gaat om het te verwerken. Married First Sight UK loopt nog een drietal weken op de Britse tv, maar werd op voorhand opgenomen. Het lijkt erop dat April en George geen happy ending kenden.

Vastgoed

Jobs in de regio