©  BELGA

Drama voor Madsen (Westerlo) en Deense beloften: uitgeschakeld voor EK U21

Nikolas Madsen, de 22-jarige middenvelder van Westerlo, is samen met zijn ploegmaats van de Deense U21 op een pijnlijke manier uitgeschakeld voor het EK U21 dat volgend jaar in Georgië en Roemenië plaats vindt.

bdh

Kroatië won vrijdag de heenwedstrijd van de barrages met 2-1. Dinsdag had Denemarken in de terugwedstrijd na amper negentien minuten die scheve situatie omgebogen in een 2-0-voorsprong. In de 84ste minuut scoorden de Kroaten de aansluitingstreffer. Nikolas Madsen viel in de 93ste minuut in. In de verlengingen werd niet meer gescoord. In de strafschoppenreeks haalde Kroatië het met 4-5. Madsen zelf zette zijn strafschop om.

Lyle Foster (lies) kwam opnieuw niet in actie bij de Zuid-Afrikaanse nationale ploeg. Het team van Hugo Broos haalde het met 1-0 van Botswana. Voor Dorgeles Nene zijn de oefeninterlands met Mali op een ontgoocheling uitgedraaid. Vrijdag zat hij tegen Zambia negentig minuten op de bank en gisteren werd de tweede interland tegen Zambia, omwille van de hevige regenval, geannuleerd. Ravil Tagir zat zondag voor het eerst in de selectie van de Turkse nationale ploeg. Hij kwam tegen de Faröer - in een wedstrijd voor de Nations League - niet van de bank. Turkije ging verrassend met 2-1 onderuit. Last but not least mag Maxim De Cuyper op een geslaagd debuut terugblikken bij de Belgische belofteploeg. Gisteren stond hij aan de aftrap in de oefeninterland tegen Frankrijk en speelde hij één helft. De jonge Belgen slikten slechts in de slotfase de gelijkmaker (2-2).

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio