Sander Coopman voordat hij de Bosuil inruilde voor de Freethiel. ©  Victoriano Moreno

Sander Coopman gelooft in Beverse stunt tegen Antwerp: “De zestiende finales zijn altijd moeilijk voor hen”

De loting voor de zestiende finales van de Croky Cup leverde heel wat interessante affiches op, met op kop Beveren-Antwerp. Voor trainer Wim De Decker, Alexander Corryn, en Dieumerci Mbokani wordt het een speciaal weerzien, net als voor Sander Coopman (27), die in de zomer van de Bosuil naar de Freethiel verhuisde en volop aan zijn comeback werkt. “Het zou de max zijn om tegen Antwerp aan de aftrap te staan.”

dige

LEES OOK. Ontdek hier alle affiches van de zestiende finales van de Croky Cup

Coopman wist niet dat iets na vier uur in de namiddag de loting zou bekend zijn. “Tot ik in de wagen uit het niets een tiental sms’jes kreeg. ‘Wat is het probleem?’, dacht ik eerst. En toen zag ik de loting. Antwerp, da’s wel leuk, hé. Ik ken er nog veel mensen. De kinesist stuurde me al. Ik ben er zeker van dat ook Björn Engels me nog zal bellen of sturen. (lacht) Hoewel mijn tijd bij Antwerp door twee zware knieblessures op sportief vlak is tegengeslagen, heb ik mij er altijd goed geamuseerd.”

Het streekduel is de loting waar de Waaslanders op hoopten. “Vanmiddag tijdens de lunch zeiden de spelers onderling tegen elkaar: ‘het mag Antwerp of Club Brugge worden.’ Want als je Seraing loot en er dan uitvliegt… Toch gaan we onze huid duur verkopen. Ik ben het niet gewoon om eens een bekermatch vanuit de underdogrol te spelen. Het was in het verleden altijd van moeten. Nu niet. We kunnen deze match veel relaxter aanpakken. En tegen Antwerp weet je maar nooit. Vorig seizoen jaar gingen ze in deze ronde eruit tegen toenmalig tweedeklasser Westerlo. En in het seizoen dat ze de beker wonnen overleefden ze de zestiende finales pas na verlengingen tegen Lokeren, óók een club uit 1B toen. In die partij was ik er trouwens bij.”

In 2019 met Antwerp tegen Charleroi. ©  BELGA

Coopman ruilde afgelopen zomer Antwerp in voor Beveren, waar hij gestaag aan zijn comeback werkt. Tegen de beloften van Standard viel hij één minuut in. De week erop mocht hij acht minuten inkomen tegen Club NXT. “De trainer wil me heel rustig brengen. Ikzelf had het graag anders gezien, maar vanuit Bevers perspectief begrijp ik deze aanpak wel. Ik zal niet meteen een basisplaats te pakken hebben. Hopelijk lukt dat wel tegen begin november. Het zou de max zijn om tegen Antwerp aan de aftrap te kunnen staan.”

In de beker is het niet van moeten, maar in de competitie wel. Zéker nu Beveren een ronkende naam als Mbokani binnenhaalde. De voormalige Gouden Schoen trainde dinsdag een eerste keer mee op de Freethiel. “Hij oogde opgewekt en gemotiveerd. Het was natuurlijk zijn eerste werkdag, maar bij Antwerp waren er vaak trainingsdagen waarop hij een lome indruk naliet. Misschien wil hij nog eens aan iedereen tonen tot wat hij nog in staat is. Een fitte Mbokani is voor Beveren een topper. Ongetwijfeld zal hij tegen Antwerp nog eens alles uit de kast willen halen. En als Dieu zijn zinnen ergens op zet…”

Vastgoed

Jobs in de regio