Het Barrevoetspad in De Schorre. © We Have Heart

Nieuwe ‘#1000UurDeDeurUit’-campagne krijgt kick-off in De Schorre met avontuurlijke activiteiten

Boom -

Maison Slash en de provincie Antwerpen vieren op zaterdag 22 oktober in provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom de kick-off van een nieuwe #1000UurDeDeurUit campagne. Ze roepen kinderen en hun ouders op om met z’n allen te komen genieten van avontuurlijke buitenactiviteiten als vuur maken en archery tag.

Ouders en kinderen op een jaar tijd duizend uur laten buiten spelen, ravotten, fietsen, eten, leren, wandelen, dat is het doel van #1000UurDeDeurUit. 1000HoursOutside is een succesformule die kwam overwaaien uit Amerika. Daar lanceerde Giny Yurich zo’n zes jaar geleden het idee toen ze besefte hoe belachelijk weinig tijd haar kinderen buiten spendeerden.

Online magazine Maison Slash organiseerde de voorbije twee jaar al een sensibiliseringscampagne, inclusief een tracker om het aantal buitenuren bij te houden. Dit keer koppelt de organisator er als start van de campagne ook een buitenevenement aan.

“Als provincie zetten we met veel plezier onze schouders onder deze sensibiliseringscampagne”, zegt gedeputeerde Mireille Colson. “Onze provinciale domeinen zijn de locaties bij uitstek om de frisse buitenlucht op te snuiven en te spelen.”

Modderspeeltuin

Voor 250 snelle beslissers wachten er op 22 oktober naast het vaste aanbod van De Schorre – met onder meer het trollenbos, het barrevoetspad, de minigolf, waterfietsen en de avonturentoren – activiteiten als een workshop vuur maken, reuzenjenga spelen en een modderspeeltuin. Je kan ook deelnemen aan sporten met welluidende namen als archery tag, kanjam en spikeball.

Er zijn slechts 250 plaatsen beschikbaar. Een ticket kost 15 euro. Heb je naast een ticket gegrepen, kan je nog steeds mee trollen komen zoeken en het barrevoetspad ontdekken. Alle info kan je terugvinden op De Schorre .

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio