© ATV

Vier verdachten aangehouden voor schietpartij in Deurne: “Het onderzoek loopt nog volop naar andere mogelijke betrokkenen”

Deurne, Antwerpen -

De onderzoeksrechter heeft dinsdag vier verdachten aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit, bendevorming en bedreigingen. Hun wagen werd kort na de schietpartij in Deurne door de politie klemgereden op de Antwerpse Binnensingel. Ook in een appartement op de Van Havrelei viel de politie dinsdagochtend binnen, de bewoner was echter niet aanwezig.

Nette Loots, Sam Reyntjens

LEES OOK. Meerdere schoten gehoord in Deurne: wagen onderschept op Antwerpse binnensingel

De feiten begonnen maandag iets na 18 uur in de Van Havrelei, vlak tegenover het Van Havreplein. Een studente die thuis aan het studeren was zag alles gebeuren. “Ik hoorde wat rumoer op straat en was gaan kijken aan het raam”, vertelt ze. “Daar zag ik een viertal jongeren, rond de 17 à 18 jaar, iets bespreken naast een witte bestelwagen. Ze hadden allemaal een bomberjacket aan en hun kap op zodat je hun gezicht niet kon zien.”

“Twee iets oudere gasten kwamen aangewandeld langs de andere zijde van de bestelwagen. Een van hen had een witte bomberjacket, de andere een zwarte. Hun handen zaten verborgen in hun zakken”, beschrijft de studente. “Plots haalde de man met de witte jacket een wapen uit zijn jaszak. Het leek alsof hij richtte op de banden van de bestelwagen.”

De Van Havrelei, vlak tegenover het Van Havreplein, waar de schoten werden gelost. © rr

Wat volgde waren een viertal luide knallen. “Daarna ging alles heel snel. De bestelwagen raasde de straat uit richting de Te Boelaerlei, de vier jongeren spurtten erachteraan. De man met de witte jas liep hen kort achterna, waarna hij samen met zijn kompaan die aan het pleintje stond te wachten de andere kant uitliep, in de richting van de De Sevillastraat.”

Kogelhulzen

Ook heel wat andere buren waren opgeschrikt door de luide knallen in de straat. De politie stelde een veiligheidsperimeter in. Urenlang werd de Van Havrelei en het plein uitgekamd door het gerechtelijk labo en een speurhond, op zoek naar kogelhulzen. Minstens één huls zou zijn aangetroffen.

 © BFM

 © BFM

Kort na het schietincident onderschepte het snelleresponsteam (SRT) van de Antwerpse politie in samenwerking met het Realtime Intelligence Center (RTIC) een wagen op de Binnensingel, ter hoogte van de Plantin en Moretuslei. Volgens onze informatie gaat het om vier mannen van 22, 24, 27 en 43 jaar, afkomstig uit het Brusselse. In de wagen werd geen vuurwapen aangetroffen.

“De inzittenden werden gearresteerd en zijn dinsdag aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van verboden wapendracht, bendevorming en bedreigingen”, zegt Kristof Aerts van het Antwerps parket. “Het onderzoek loopt nog volop verder, onder andere nog mogelijke andere betrokkenen.”

 © BFM

Poolse bouwvakker

In kader van het onderzoek is de Antwerpse politie dinsdagochtend rond 6 uur binnengevallen in een appartement enkele huizen verder in de Van Havrelei. De inval zou plaatsgevonden hebben op de derde verdieping waar een Poolse bouwvakker woont. Hij was op dat moment niet aanwezig.

Het verder onderzoek wordt gevoerd door de lokale recherche. De feiten zouden niet gelinkt kunnen worden aan het drugsgeweld van afgelopen weken.

 © rr

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio