Man die 16-jarige Francis uit Temse doodreed onder invloed maand langer in cel. © TV Oost

Advocaat vroeg zijn voorwaardelijke vrijlating, maar doodrijder van Francis (16) blijft maand langer in de cel

Temse/Sint-Niklaas -

De 33-jarige Y.H. die begin vorige maand de 16-jarige Francis Aerts doodreed blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer van Dendermonde dinsdag beslist. Deze keer pleitte zijn raadsman wel voor de vrijlating van zijn cliënt, maar daar ging de raadkamer niet op in.

Pieter Van Hecke

Op 1 augustus besloot de 33-jarige Sint-Niklazenaar in dronken en onder invloed van drugs in zijn wagen te stappen. Niet veel later reed hij aan hoge snelheid ter hoogte van de Velle in Temse de 16-jarige Francis aan. De jongen was op weg naar zijn vader met de fiets, werd weggekatapulteerd door de wagen van Y.H. en overleefde de klap niet.

Sindsdien verblijft de man in voorlopige hechtenis. Dinsdag verscheen hij opnieuw voor de raadkamer in Dendermonde die opnieuw zijn aanhouding bevestigde. Zijn advocaat pleitte nochtans voor zijn vrijlating.

LEES OOK. Jonge vader (33) rijdt Francis (16) stomdronken dood: “Enkele minuten nadat hij show verkocht, verwoestte hij het leven van een jongen”

Opmerkelijk, want de twee voorgaande keren pleitte zijn advocaat niet voor zijn voorlopige invrijheidstelling. “Mijn cliënt gedraagt zich voorbeeldig en neemt zijn volle verantwoordelijkheid. Hij beseft ten volle wat hij heeft gedaan en wil zo ver mogelijk wegblijven van drank en drugs. Hij is ook een begeleiding gestart om zijn problematiek aan te pakken. Hij wil ook zijn leven weer op de rails krijgen en toenadering zoeken tot de familie van het slachtoffer. Tot hiertoe zijn deze stappen nog niet gezet, maar hij is wil zich uiteraard excuseren voor hetgeen hij heeft aangericht”, reageerde de advocaat.

LEES OOK. Dronken bestuurder die Francis (16) doodreed blijft in cel: “Hij beseft ten volle wat hij heeft aangericht, maar ook voor zijn gezin is dit een drama”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio