Femke Verschueren. ©  Thomas Van Caeneghem

Van telenovelle ‘Lisa’ naar eerste hoofdrol in musical: Femke Verschueren wordt leider in ‘Kamp Delta’

Antwerpen -

Femke Verschueren uit de VTM-serie Lisa maakt volgende maand haar musicaldebuut in de Antwerpse musical Kamp Delta. Het oorlogsthema maakt de musical pijnlijk actueel.

MNM-presentator Wanne Synnave, is regisseur, auteur en componist voor de nieuwste productie van The Singing Factory. In Kamp Delta moeten mensen in de toekomst omgaan met oorlog en de drang om te overleven. Kampleidster Elke, één van de hoofdrollen, wordt gespeeld door Femke Verschueren. Zij is vooral bekend als Elke in de populaire telenovelle Lisa en maakt nu haar musicaldebuut.

 ©  RR

“Ik spring een gat in de lucht”, zegt Femke. “Zingen en acteren zijn twee dingen die centraal staan in mijn leven. Die twee op deze magische manier kunnen combineren, is een droom die uitkomt. Ik denk dat ik al danste in mama’s buik”, zegt ze lachend. “In 2011 won ik de finale van Junior Eurosong in België, waarna de bal muzikaal aan het rollen ging. Sindsdien sta ik met mijn twee zussen op het podium als Enchanté en maak ik Nederlandstalige muziek.” Naast Femke mogen onder meer de jonge talenten Mauro Janssens uit Merksem, Emilie en Bo Elisabeth uit Mechelen en Lotte Villays uit Wilrijk zich opmaken voor een hoofdrol.

Kamp Delta, vanaf 28 oktober in Zuiderpershuis, www.singingfactory.be

Vastgoed

Jobs in de regio