De organisatoren van het Oktoberfest zijn deze week nog volop in de weer met de opbouw voor het feestje van zaterdag. © Dirk Vertommen

Tweede Oktoberfest strijkt neer in Hulshouts Industriepark: “Willen traditie lanceren op eerste zaterdag van oktober”

Hulshout, Westerlo -

Stof je lederhosen of dirndl alvast af, want op de vrachtwagenparking aan het Sportpark Joris Verhaegen in het Hulshoutse Industriepark strijkt op zaterdag 1 oktober voor de tweede keer het Oktoberfest neer. Op algemeen verzoek zorgen de Gebroeders Ko dit jaar opnieuw voor ambiance. Nieuw op het programma zijn Dennie Christian en De Romeo’s, die met Gunther Levi een inwoner van Hulshout in de rangen hebben. Enkele lokale deejays maken het feest af.

Kristof Van Rompaey

Het eerste Oktoberfest in Hulshout werd vorig jaar een succes. De 1.200 beschikbare plaatsen gingen net niet allemaal de deur uit. De capaciteit wordt nu opgetrokken tot 1.500. Initiatiefnemers van het feest zijn Hulshoutenaar Jef Dierckx en Sven Van Poucke uit Westerlo. In Westerlo organiseren ze de Westelse Schlagernacht en tal van kleinere evenementen. “De Schlagernacht was vorig jaar volledig uitverkocht”, zegt Jef. “Volgend jaar in april plannen we nog een groot evenement in de omgeving van Herentals, maar daar kan ik voorlopig nog niet veel over kwijt.”

Evenementen organiseren is voor de twee een uit de hand gelopen hobby. Ze combineren het allebei met een voltijdse job. “Het begon toen we zo’n jaar of acht geleden iets wilden doen voor mensen van boven de 30 jaar”, zegt Jef. “Zo begonnen we met de Nacht van de 30+’ers. Intussen mikken we op een publiek vanaf 25 jaar. Ons eerste Oktoberfest werd zo’n topsucces dat een opvolger niet kon uitblijven. In Hulshout waren er zelfs cafés gesloten, omdat de bazen ’s avonds hier aanwezig waren. Ook nu leeft het weer enorm in de gemeente. Leuk om het op zo’n manier verder te zetten.”

Lokale sterren

Uit Nederland verwachten de organisatoren zaterdag Dennie Christian, net als de Gebroeders Ko. “Het concert van de Gebroeders Ko werd vorig jaar zo gesmaakt dat we ze wel opnieuw moésten boeken”, zegt Jef. “De voornaamste reden waarom we De Romeo’s laten aanrukken, is omdat Gunther Levi een dorpsgenoot is en ze dus deels een thuismatch spelen. Natuurlijk horen bij een Oktoberfest ook de juiste klederdracht en de bekende halve liters. Ik schat dat vorig jaar zo’n 95% van de bezoekers verkleed kwam. Wie geen hoedje opzet of geen kostuum aantrekt, zou zich weleens ongemakkelijk kunnen voelen, omdat hij of zij uit de toon valt.”

Gunther Levi (centraal) van De Romeo’s speelt een thuismatch tijdens het Oktoberfest. © IF

Het programma wordt aangevuld door een aantal lokale deejay-coryfeeën. “Marc Van Rooy uit Morkhoven is een topper op trouwfeesten”, zegt Jef. “Omdat hij altijd de perfecte ambiance weet uit te kiezen, staat hij uitstekend op zijn plaats op ons evenement. Hannes en Sam zijn dan weer twee Hulshoutse iconen die vroeger op alle feestjes in het dorp draaiden. Vooral Hannes draait niet vaak meer, maar voor Oktoberfest maakt hij graag een uitzondering. Hans en Ronny zijn tot slot twee Westelse iconen. Als bekender lokaal talent strikten we DJ Milano. Hij kan inspelen op de aanwezige jeugd.”

Locatie onzeker

De organisatoren zijn van plan om van het Hulshoutse Oktoberfest een jaarlijks evenement te maken tijdens de eerste zaterdag van oktober. Of de locatie volgend jaar nog dezelfde zal zijn, is nog niet duidelijk. “Het was zelfs onduidelijk of we ze dit jaar nog konden gebruiken door geplande wegenwerken”, zegt Jef. “Die werden uiteindelijk afgeblazen, maar er zijn nieuwe vergunningen aangevraagd. Het zou dus kunnen dat we volgend jaar wel moeten uitwijken. We vinden zeker wel een oplossing. De gemeente staat trouwens helemaal achter ons.”

De feesttent tijdens de editie van vorig jaar. ©  Oktoberfest Hulshout

Tickets kun je momenteel online nog aan 17 euro krijgen. Ook aan de kassa zullen er zaterdag nog tickets zijn. Je betaalt dan 20 euro. Wie dat wil, kan voor 40 euro (exclusief het toegangsticket) een biertafel voor maximaal acht personen reserveren. Snel zijn is de boodschap, want van de 65 tafels zijn er nog minder dan tien beschikbaar. “Als je bekijkt welke artiesten we bieden voor die prijs, dan zijn we eigenlijk spotgoedkoop”, besluit Jef. “Maar we doen dit niet om rijk van te worden. We willen Hulshout vooral mee laten leven. Ik schat dat zo’n 70% van de aanwezigen mensen uit eigen dorp komt.”

www.oktoberfesthulshout.be

 ©  Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio