©  Jeffrey Roos

Politie controleert horecazaken in Mortsel en Wommelgem

De politiezone Minos heeft samen met verschillende andere diensten een controle gehouden in vier horecazaken in Mortsel en Wommelgem. “De actie kwam er naar aanleiding van vermoedelijke wanpraktijken in de bedrijfsvoering van een aantal handelszaken”, zegt de politie.

“Het hoofddoel van de controle was nagaan of de betrokken handelszaken zich houden aan de verschillende regelgevingen en zich niet bezighouden met illegale activiteiten die de lokale economie ondermijnen”, zegt de politiezone Minos in een persbericht.

Vier horecazaken werden gecontroleerd. Bij die controles werd een proces-verbaal opgesteld voor zwartwerk door een persoon die illegaal in het land verblijft. “Die werd ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken”, aldus de politie. Er werden ook overtredingen vastgesteld op het afwijkingsregister, studentencontracten en werkuren.

Een 20-tal shishaproducten werden in beslag genomen. Tevens waren er inbreuken op het rookverbod in horeca en de wetgeving omtrent rookkamers. “We troffen ook een geseind persoon en een gebruikershoeveelheid cannabis aan.”

“De lokale overheden van Mortsel en Wommelgem willen voorkomen dat lokale handelszaken worden gebruikt voor criminele inmenging en overlast veroorzaken in de buurt. Daarom keurden de besturen een lokaal politiereglement goed waarin staat dat handelszaken aan regels zijn onderworpen om zo te voorkomen dat de criminele wereld de lokale economie infiltreert. Het handhaven kadert mee in het opvolgbeleid”, zegt de politie nog. sare

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio