De bewoners van De Kompanie komen graag samen aan de Mathi-boom. © RR

Na de Mathi-boom heeft De Kompanie nu een Trooperdroom voor een sportkelder

Mortsel -

De verenigingen en organisaties die aangesloten zijn bij Trooper hebben een nieuwe editie van Trooperdroom aangekondigd. In Mortsel doet De Kompanie mee om een sportkelder in te richten.

Filip Spoelders

Via Trooper, een online shopplatform, kunnen verenigingen en goede doelen op een makkelijke en originele manier geld inzamelen. Leden en sympathisanten steunen bij hun aankopen via Trooper hun favoriete vereniging of goede doel zonder een extra kost.

Tijdens Trooperdroom kunnen de organisaties een project indienen en nog eens kans maken op een geldprijs. De Kompanie uit Mortel, het woonproject en creatief atelier voor mensen met een beperking, deed reeds mee tijdens de vorige editie om de Mathi-boom te verwezenlijken.

“In juni 2019 overleed Mathias, een van onze jongeren. Hij droomde ervan om te wonen in het project dat we toen aan het voorbereiden waren. Hij keek er zo naar uit om met zijn vrienden een mooie tijd te beleven in de boomhut die we zouden maken. Na Mathias’ overlijden wilden we zijn droom realiseren. Met de financiële steun van Trooper heeft onze Mathi-boom een mooie boomhut gekregen, die toegankelijk is voor de vrienden van Mathias die in een rolstoel zitten. Het is een rustige plek om samen te ontspannen en aan hem te denken. Zo is onze vriend er altijd een beetje bij”, zegt Rita Van der Spiegel van De Kompanie.

Nu wil het werk maken van een sportkelder waarvoor het 4.586 euro moet verzamelen. In de Antwerpse zuidrand zijn nog meerdere dromen te vinden die steun nodig hebben via Trooper.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio