©  AFP/REUTERS

Corgi’s van Queen Elizabeth waren bij hun baasje toen ze overleed

Muick en Sandy, de twee koninklijke corgi’s van wijlen Queen Elizabeth II, waren aanwezig in de kamer toen de koningin stierf. Dat bevestigen paleisbronnen aan de Britse krant Daily Mail.

edb

Muick en Sandy zouden aan Elizabeths sterfbed gezeten hebben toen ze op 8 september overleed in Balmoral Castle. De koningin stond bekend om haar liefde voor haar corgi’s. Ze kreeg haar eerste corgi op 7-jarige leeftijd en had er meer dan dertig gedurende haar 70 jaar durende regeerperiode.

LEES OOK. Ook corgi-fans in diepe rouw door overlijden van Queen: “Verliefd geworden op het ras dankzij haar”

De koningin kweekte corgi’s tot 2015. Ze besloot te stoppen omdat ze geen hondjes wilde achterlaten, mocht ze komen te gaan. In 2021 gaf prins Andrew, Elizabeths zoon, haar twee puppy’s, die ze accepteerde op voorwaarde dat hij voor de hondjes zou zorgen als ze er niet meer was. Eén van de puppy’s was Muick, het andere hondje, Fergus, overleed al na enkele maanden. Sandy werd aan de familie toegevoegd ter vervanging van Fergus. Zoals beloofd, zorgt prins Andrew nu voor de achtergebleven corgi’s.

De hondjes wachtten vorige week de kist van hun baasje op toen die naar Windor Castle werd gebracht voor de tweede begrafenisceremonie. Ook Emma, het paard van de koningin, verwelkomde de rouwstoet.

LEES OOK. Eerste foto van grafsteen Queen Elizabeth II, in Belgisch marmer en met bloemen die Charles koos

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER