De kerk Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangen in Kontich-Kazerne. © Google Maps

Kerk Kontich-Kazerne krijgt nieuw dak: “Zonnepanelen worden besproken”

Kontich -

In de gemeenteraad lag de aanbesteding voor een nieuw dak op de kerk Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangen in Kontich-Kazerne voor ter bespreking. Dorpslijst Sander vroeg zich af waarom er geen sprake is van zonnepanelen. Schepen van Financiën Wim Claes (Open Vld) geeft aan dat daarvoor besprekingen aan de gang zijn.

Na een eerdere vernieuwing van het dak aan de noordkant, krijgt ook de zuidflank van de kerk een nieuw dak. Joost Fillet van Dorpslijst Sander kaart aan dat dit een goede gelegenheid is om klimaatkansen te benutten door zonnepanelen en hemelwaterinfiltratie in te bouwen. “We suggereerden dat eerder en toen leek er toch oor naar, we vinden er nochtans geen spoor van terug”, zegt Fillet.

Schepen Wim Claes reageert dat de mogelijkheden voor de installatie van zonnepanelen wel degelijk worden onderzocht en dat daarvoor gesprekken worden gevoerd met energiecoöperatieve Zuidtrant.

Hemelwater

“Het hemelwater zou ook kunnen worden verzameld. Omwonenden zouden in tijden van droogte water kunnen tappen uit deze voorraad en de gemeente zou met dat water plantvakken en bomen kunnen begieten. We suggereerden al eerder om een deel van het kerkplein te ontharden en te vergroenen”, betoogt Fillet. (bar)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio