De koeien staan in de Statiestraat. © jw

Jaarmarkt staat garant voor gezellige driedaagse

Rumst -

De jaarmarkt zorgt ook dit jaar weer voor een resem aan activiteiten. Vrijdagavond wordt gestart met een harmonieconcert, zondagavond wordt geëindigd op de vele terrasjes aan de horecazaken en in park ’s Herenbeemden. Topmoment is zaterdagvoormiddag met een braderij, kermis, live muziek en tal van tentoonstellingen.

De driedaagse van Rumst jaarmarkt start nu vrijdagavond 30 september. De plaatselijke muziekverenigingen zorgen voor een concert in zaal Steenberg aan de Molenbergstraat 113. Voor dit gratis concert is geen inschrijving nodig.

De activiteitenlijst oogt het langst op zaterdag 1 oktober. De eigenlijke jaarmarktdag staat garant voor live muziek, kinderanimatie en heel wat boerderijdieren. Iedereen is ook welkom op de braderij in de Molenbergstraat, Peperstraat, Statiestraat, Veerstraat, Korte Vissersstraat en Markt. Op diezelfde Markt is het ook kermis.

Cineclub Rumst in de cafetaria van WZV Sint Jozef © rr

In diverse zalen lopen tentoonstellingen. Zo stelt de Koninklijke Cineklub Rumst naar jaarlijks gewoonte haar foto’s te kijk. Sinds vorig jaar gaat die expo door in de cafetaria van het WZC St. Jozef aan de Schoolstraat. Er zullen in totaal zo’n honderd afdrukken worden geëxposeerd, naast projecties van digitale diareeksen.

De Kunstkamer 13 in de Sint Pieterskerk. © jw

Maar ook andere verenigingen mogen zich het komende weekend profileren. Het bibteam zorgt voor een babbel met een hapje en een drankje, omringd door schilderijen van De Kunstkamer 13. Die toont ook werken van hun leden in de Sint Pieterskerk.

Verder zijn het Davidsfonds (Parochiale Kring), atelier Schavaebou (Statiestraat 5) en Kunstkring Lazernij (ook in de Sint-Pieterskerk) prominent aanwezig.

Van oldtimers tot muziek

Op het podium aan café de Parochiale Kring en taverne De Linde geniet je van sfeervolle optredens. In de Peperstraat kan je oldtimers uit de jaren ’70 bekijken. En ook voor kinderen valt er heel wat te beleven op en rond de braderij. Op het grasplein tussen de kerk en de bibliotheek in de Schoolstraat kan je geitjes en schaapjes aaien. De paarden staan in de Schoolstraat. Ook een ritje maken met een echte paardenkoets kan. De koeien, sommige met hun kalfjes, staan opgesteld in de Statiestraat.

Zondag is de dag van de muziek. Op verschillende plaatsen in het dorpscentrum geven muziekgroepjes het beste van zichzelf in of nabij de lokale horecazaken. Als afsluiter kan je op zondagavond genieten van de terrasjes in het park. Op een sfeervol verlicht grasplein in park ‘s Herenbeemden is er animatie en zorgen de jeugdverenigingen voor hapjes en drankjes.

JEF WIJCKMANS

www.rumst.be/jaarmarkt

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio