Bpost krijgt ook een plaats in het nieuwe project aan de Drie Eikenstraat. © Filip Spoelders

Deputatie geeft groen licht voor nieuwbouwproject aan de post, CD&V Edegem wou meer parkeerplaatsen

Edegem -

Na de goedkeuring van de omgevingsvergunning voor een nieuwbouwproject op de site van de post aan de Drie Eikenstraat in Edegem, heeft het lokaal bestuur een bijkomende dading gesloten met de projectontwikkelaar. Die moet voor extra parking zorgen, maar CD&V wil meer.

Filip Spoelders

In de plaats van het postgebouw komt een nieuwbouw voor twintig assistentiewoningen met ruimte voor een kantoor van Bpost. Het lokaal bestuur van Edegem had de vergunningsaanvraag geweigerd omdat het vijftien parkeerplaatsen aan het gebouw te weinig vond. De ontwikkelaar ging in beroep bij de deputatie die de vergunning wel toekende.

“Maar we hebben een dading gesloten met de projectontwikkelaar. Die zal een bijkomende vergunning moeten aanvragen voor vijf extra parkeerplaatsen”, vertelt schepen voor ruimtelijke ordening, Albert Follens (N-VA).

Er komen dus twintig parkeerplaatsen. “In dit aantal is plaats voor twee deelwagens en drie plaatsen voor mindervaliden. De parking krijgt een publiek karakter die daarom gebruikt kan worden door bezoekers van de toekomstige bewoners en die van Bpost. De parking heeft nu ook geen openbaar karakter want het is de parking van de post. Het is niet het ideale scenario want we wilden liever een ondergrondse parking maar we hebben een compromis bereikt. Met de parking die we aan Hof ter Linden willen aanleggen, hopen we in de toekomst meer plaatsen in deze buurt te voorzien dan nu het geval is.”

Voor CD&V is het compromis niet voldoende. “Dit betekent een vermindering van het aantal openbare parkeerplaatsen. Momenteel zijn er een 25-tal openbare parkeerplaatsen aan de post. Zelfs de schepen die de overeenkomst heeft onderhandeld met de ontwikkelaar zei dat hij gemengde gevoelens heeft bij dit akkoord. Dit had beter gekund”, reageert Adrian De Weerdt (CD&V).

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio