Ook de gansrijders zijn opgenomen in de verenigingengids.© Raymond van Beygaerden

Polderdistrict belooft geactualiseerde versie van verouderde verenigingengids

Berendrecht, Zandvliet, Lillo -

De verenigingengids van het district biedt een overzicht van de culturele, sport-, jeugd- en seniorenverenigingen en de bewonersgroepen. De gids is dringend toe aan een update.

Tijdens de vergadering van de districtsraad legde raadslid Marc Maes (N-VA) het probleem op tafel. “In 1996 publiceerde het toenmalige “Platform deelraden” de eerste verenigingengids voor ons district. 16 pagina’s met contactinfo over de actieve verenigingen. Elk jaar contacteerden de vrijwilligers van de deelraden de verenigingen en hielden op die manier de gids up-to-date,” aldus raadslid Maes. 

Mettertijd is de verenigingengids geëvolueerd en telt inmiddels 55 pagina’s. De gids wordt nu digitaal gepubliceerd en is te raadplegen via de webstek van ons district.

“De verenigingengids is belangrijk als referentie voor het contacteren van onze verenigingen voor informatie, lidmaatschap of samenwerking. Voor nieuwe inwoners is hij handig bij het uitkiezen van een vrijetijdsbesteding.”

“Jammer genoeg is de gids al sinds enkele jaren niet meer bijgewerkt. Dat wordt bijzonder pijnlijk wanneer overledenen nog steeds als contactpersoon worden vermeld”, aldus nog het raadslid. Maes vraagt dan ook om de verenigingengids te actualiseren.

Verantwoordelijk schepen Rudi Sempels (N-VA): “Naar aanleiding van de nieuwe subsidiereglementen plant het district een infomarkt voor alle verenigingen. Dit is een ideale kans om de gegevens bij te werken en zo tot een nauwkeurige nieuwe lijst te komen”, zegt Rudi Sempels.

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio