Cocaïnebaas Flor Bressers ontkent alle betrokkenheid bij vermeende ontvoeringspoging minister Vincent Van Quickenborne

Flor Bressers, de 35-jarige cocaïnebaas uit Lommel die momenteel in Zwitserland vastgehouden wordt, ontkent dat hij iets te maken heeft met de vermeende ontvoeringspoging van federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Dat melden zijn advocaten Hans Rieder en Yehudi Moszkowicz dinsdag in een online verklaring. “Hij verwerpt uitdrukkelijk het idee van zo’n ontvoering.”

mtm

LEES OOK. Slim, meedogenloos en extreem rijk: “Opgepakte cocaïnebaas Flor Bressers zit op gigantisch vermogen”

“Flor Bressers en zijn advocaten hebben kennis genomen van de mediaberichtgeving rond de verijdelde vermeende ontvoering van de Belgische minister van Justitie Vincent Van Quickenborne”, zo schrijven de advocaten in de mededeling. “In deze berichtgeving wordt onverholen gesuggereerd maar soms ook gesteld dat hij (een van de) opdrachtgever(s) van die actie is.”

“Volstrekt onmogelijk”

“Voor zover bekend is Bressers geen verdachte van deze vermeende ontvoeringspoging”, luidt het nog. “Desalniettemin wenst Bressers te benadrukken dat hij het idee van een ontvoering van een bewindsman of -vrouw uitdrukkelijk verwerpt en ontkent bovendien elke betrokkenheid. Voorts dient nog in rechte te worden vastgesteld of überhaupt sprake is geweest van een ontvoeringspoging. Bressers verblijft thans zeven maanden in Zwitserse detentie. Het is derhalve volstrekt onmogelijk voor hem om een dergelijke actie te verordonneren of daar anderszins bij betrokken te kunnen zijn.”

Bressers hoopt - bij monde van zijn advocaten - tot slot dat deze “premature en zeer lichtvaardige beschuldigende berichtgeving” over zijn persoon stopt. “Ze zijn onterecht en daardoor zeer schadelijk en laakbaar.”

LEES OOK. Waarom wil het drugsmilieu een justitieminister kidnappen? “Ze wilden hem mogelijk omruilen”

Vastgoed

Jobs in de regio