Toeten of Blazen zoekt nog extra kandidaat-prinsenparen voor vijftig jaar carnaval in Vosselaar. © Bart Van den Langenbergh

Toeten of Blazen zoekt prinsenparen voor vijftig jaar carnaval: “Waar zijn die harde roepers?”

Vosselaar -

Carnavalsvereniging Toeten of Blazen uit Vosselaar is in allerijl op zoek naar extra kandidaat-prinsenparen voor de viering van vijftig jaar carnaval in 2023. Het carnavalbal met prinsenverkiezing vindt naar aanleiding van dit gouden jubileum al op 11 november van dit jaar plaats. “Jammer genoeg heeft een van de twee kandidaat-prinsenparen afgehaakt”, zegt Stef Slegers van Toeten of Blazen.

Bart Van den Langenbergh

In tegenstelling tot andere jaren pakt Toeten of Blazen uit Vosselaar al op vrijdag 11 november uit met een carnavalbal in de gemeentehal met de verkiezing van Prins en Prinses Carnaval 2023. De prinsenverkiezing vindt vroeger plaats omdat Vosselaar dan al de aftrap geeft van vijftig jaar carnaval. De voorbereiding van deze unieke prinsenpaarverkiezing loopt nog niet van een leien dakje.

In februari 2023 viert Vosselaar vijftig jaar carnaval met vier dagen feest. © Bart Van den Langenbergh

“Na alle corona-ellende van de afgelopen jaren met een aangepast carnavalbal en aangepast kindercarnaval zou er op 11 november 2022 opnieuw echt een strijd losbarsten tussen twee kandidaat-prinsenparen”, zegt Stef Slegers van Toeten of Blazen. “Maar een van de paren heeft jammer genoeg afgehaakt waardoor er nog maar een kandidaat-prinsenpaar is. Daarom is de carnavalsraad Toeten of Blazen nog haastig op zoek naar een tweede of zelfs een derde kandidaat-prinsenpaar. Waar zitten alle harde roepers van de afgelopen jaren? Wie wil er nu geen Prins en Prinses Carnaval zijn tijdens deze spetterende jubileumeditie.” In januari 2018 lanceerde de carnavalsvereniging ook al een oproep bij gebrek aan een prinsenpaar voor de 45ste stoet. Uiteindelijk kwam het toen helemaal goed.

Vier dagen feest

Het carnavalbal op 11 november is nog maar een voorsmaakje van het echt feestweekend van vrijdag 17 februari 2023 tot en met maandag 20 februari 2023. Vosselaar gaat dan geen twee dagen maar wel vier dagen uit de bol.

“Op vrijdag 11 november om 23.11 uur, elf over elf, weten we wie er tijdens de vijftigste carnavalsstoet op het hoogste schavotje van de prinsenwagen mag plaatsnemen”, vertelt Stef Slegers. “Uiteraard zullen prijzen voor de best verklede enkelingen, duo’s en groepen niet ontbreken. De Lawineboys, bekend van carnavalskrakers als Joost, ’s Nachts na tweeën en Sex met die kale brengen de carnavalssfeer erin.”

Nieuwe kandidaat-prinsenparen melden zich best zo snel mogelijk aan bij Stef Slegers. Ze moeten wel in Vosselaar wonen en minimaal achttien jaar oud zijn.

stef.slegers@vosselaar.be, 0476.34.45.54

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio