Lina’s Bakkerij is nu ook ontbijt- en lunchplek: onze drie lekkere tips

Culinair Antwerpen is altijd in beweging. We houden je in deze rubriek op de hoogte van de laatste lekkere nieuwtjes.

Gastrobar én cocktailevents in hotel Franq

In een voormalig, statig bankgebouw kookt Tim Meuleneire al sinds 2017 de meest exquise gerechtjes in het restaurant van het gelijknamige hotel Franq. Zijn onmiskenbare mediterrane signatuur leverde hem binnen het jaar een Michelinster op. Sinds 1 augustus pakt Franq ook uit met een toegankelijke gastrobar, onder het alziend oog van Tim. Je kunt een aantal gerechtjes delen zoals charcuterie en oesters of je integraal storten op verschillende pasta’s, bereid met mooie producten. En extra handig: je hoeft er niet zo lang op voorhand voor te reserveren. Daarnaast organiseert het hotel in zijn prachtige achttiende-eeuwse achterhuis nu ook speakeasy events, cocktailavonden met een mysterieus tintje. Het volgende event vindt plaats op 29 september.

Franq, Kipdorp 10-12, 2000 Antwerpen. www.hotelfranq.com

Vernieuwde bargids

De Antwerpse sommelier en spiritkenner Jurgen Lijcops brengt een geüpdate versie van zijn boek 150 Bars You Need to Visit Before You Die. Van de eerste versie gingen wereldwijd maar liefst 17.000 exemplaren over de toonbank. Vier jaar later voegt Jurgen vijftig nieuwe internationale adresjes toe. In het boek worden twee Antwerpse bars vermeld: Dogma en Henry’s Bar. Mixologist Didier Van den Broeck trakteert je in zijn übergezellige bar met chesterfieldzetels op unieke cocktails en barfood. Henry’s Bar, uitgebaat door Jurgen zelf, is dan weer de gloednieuwe cocktailbar in het Botanic Sanctuary hotel. Klasse gaat er hand in hand met een eclectische stijl, grootse wijnen én rake cocktails.

150 Bars You Need to Visit Before You Die, Jurgen Lijcops, Lannoo, 29,99 euro

Lina’s Bakkerij nu ook ontbijt- en lunchplek

Omdat hun zuurdesembakkerij in het voormalige station van Mortsel-Oude God uit haar voegen barstte, zochten Lina Nasser, Bob Dierckx en Laura Geurten een nieuwe plek. Die vonden ze in de Muizenstraat, een zijstraat van het De Coninckplein in de stationsbuurt in Antwerpen. In het achterhuis zie je de bakkers aan het werk, vooraan is het winkeltje en kan je ontbijten en lunchen. Je kiest er iets uit de toog of gaat voor boterhammen , flatbread, verloren brood of ander lekkers. Een croissant met huisgemaakte confituur of boterhammen met comté en gefermenteerde groenten. Of toch die pavlova met koffie, kersen en kardemom? Aaaaaah, moeilijke keuzes.

Muizenstraat 9, 2060 Antwerpen, open woe-za van 8.30-16u, www.linasbakkerij.be

Vastgoed

Jobs in de regio