Julie Loeckx (groen), Zonnebos-leerkracht Saar Hendrickx en schepen Marian Van Alphen van Schilde (blauw) bij de overhandiging van de schilderijen aan Xior-CEO Christian Teunissen en zijn medewerkers Sandra Aznar y Gil, Benedicte Houben en Veronique Bal. Ze vormen samen een al even kleurrijk plaatje als de schilderijen die intussen de inkomhal sieren. © Xior

MPI Zonnebos geeft speelplaats kleur: “Dankzij kunstwerken van Julie Loeckx en koper Xior”

Antwerpen, ’s-Gravenwezel -

De twee grote kleurrijke kunstwerken die Julie Loeckx samen met de leerlingen van MPI Zonnebos in juni maakte naar aanleiding van de Dorpsdag in haar woonplaats ’s-Gravenwezel, hebben 15.000 euro opgebracht. De gelukkige eigenaar is de Antwerpse onderneming Xior Student Housing. Die schenkt de opbrengst volledig aan de betrokken school voor buitengewoon onderwijs, eveneens in ’s-Gravenwezel gevestigd.

Jan Auman

Julie Loeckx in haar eigen studio. © Sylvie Michele

Kunstenares Julie Loeckx geniet bekendheid tot ver buiten onze landsgrenzen omwille van haar kleurrijke schilderijen. Enerzijds zijn het beklijvende vrouwenportretten die zo uit een modemagazine lijken te zijn ontsnapt. Goed voor een portie kleur en female empowerment in huis. Anderzijds maakt de kunstenares abstracte werken: vrolijke, onbezonnen en speelse figuren die je doen wegdromen.

De kunstenares exposeerde eerder op diverse locaties en kreeg al aanvragen uit New York, Dubai en Zuid-Europa. Eind mei streek ze neer in ’s-Gravenwezel om er een eigen galerie met studio te openen in de Kerkstraat.

Voor dit specifieke project nam de kunstenares vriendin Saar Hendrickx, leerkracht bij MPI Zonnebos, onder de arm om samen met de kinderen een groot abstract drieluik uit te werken. Het opzet? De werken verkopen via een veiling en de inkomsten benutten voor een betere speelplaats-infrastructuur voor de school voor buitengewoon kleuter- en lagere onderwijs in de Moerstraat.

Het hele proces was te volgen op Instagram: de voorbereidingen, samenwerking met de kinderen en de afwerking achteraf. Julie Loeckx: “De werken waren nog aan het drogen en ik werd al gecontacteerd door Christian Teunissen, CEO van Xior Student Housing. De deal was snel beklonken.”

Het drieluik gemaakt in juni door Julie Loeckx en de leerlingen van MPI Zonnebos. © xior

Nieuwe hoofdzetel Xior

Christian Teunissen: “Een goed doel waar ik volledig achter sta, kan altijd op mijn steun rekenen. Ik was meteen gecharmeerd door dit initiatief van Julie en Saar. Aangezien we zelf gespecialiseerd zijn in studentenhuisvesting, was de link met kinderen snel gemaakt. Een bijdrage kunnen leveren aan een betere leef- en speelomgeving geeft ons een goed gevoel. Deze ondersteuning bieden we dan ook met liefde en plezier.”

Xior verhuisde eind juni naar een gloednieuwe hoofdzetel op de Frankrijklei in Antwerpen. De volledige architectuur en inrichting werd gerealiseerd door architectenbureau M2 architecten. Teunissen: “We zochten nog een mooie eyecatcher voor de nieuwe inkomhal. Deze kleurrijke en speelse werken komend mooi uit in het serene en strakke interieur”, aldus de CEO.

Julie Loeckx samen bij de jonge collega-kunstenaars van MPI Zonnebos. © RR

Bijzondere behoeften

Leerkracht Saar Hendrickx heeft de fondsen intussen gekregen en overgemaakt aan de directie van het MPI Zonnebos, om de hoek van de galerie van Julie. “We gaan onze speelplaats uitrusten met aangepaste toestellen en materialen voor deze specifieke groep van kinderen met bijzondere behoeften. Deze 15.000 euro zullen zeer goed besteed worden”, verzekert Hendrickx. 

Xior Student Housing NV is gespecialiseerd in het segment van de studentenhuisvesting in België, Nederland, Duitsland, Polen, Spanje, Portugal, Denemarken en Zweden. Binnen dit vastgoedsegment biedt Xior Student Housing een variëteit aan panden aan, gaande van kamers met gemeenschappelijke voorzieningen, kamers met eigen sanitair tot volledig uitgeruste studio’s. Xior Student Housing bouwt reeds sinds 2007 als eigenaar en exploitant aan kwalitatieve en betrouwbare studentenhuizen voor studenten op zoek naar een plek waar ze in goede omstandigheden kunnen studeren, wonen en leven.  

www.julieloeckx.com

The making of. © RR

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio