De vrachtwagens werden afgeleid naar de carpoolparking langsheen de N16 en N17 in Puurs. ©  Lokale politie Klein-Brabant

Controle op vrachtwagens: voor meer dan 11.000 euro aan boetes geïnd

Puurs -

De lokale politie Klein-Brabant en de Vlaamse Belastingdienst hebben in Puurs een controle uitgevoerd op vrachtwagens. Achttien trucks moesten aan de kant en daarbij stelden de inspecteurs zeventien overtredingen vast.

Vijf van de gecontroleerde vrachtwagens bleken niet in regel te zijn met de wetgeving rond de tachograaf. Drie ladingen bleken niet correct te zijn vastgemaakt en bij drie vrachtwagens waren de vervoersdocumenten niet in orde. Daarnaast bleek de schouwing van twee vrachtwagens vervallen of alleszins niet in orde te zijn en werden er ook twee vaststellingen gedaan van overtredingen op de ADR-wetgeving. Een bestuurder werd ook betrapt toen hij zijn gsm achter het stuur gebruikte en een trekker was zelfs helemaal niet verzekerd. Het voertuig is door de politie in beslag genomen.

Alles samen inden de politie en Vlaamse Belastingdienst voor meer dan 11.000 euro aan boetes. Ook in de toekomst zullen er nog gelijkaardige controles worden uitgevoerd. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio