Outdoor fitness in Sinaai - video: Ivan Elegeert. © Het Nieuwsblad

Sinaai heeft nu ook outdoor fitness: “Hier kan iedereen komen sporten”

Sinaai -

De Sinaaise sportsite heeft haar aanbod verder uitgebreid. Nadat eerder dit jaar al vijf padelterreinen in gebruik werden genomen, investeerde het stadsbestuur nu ook in enkele outdoor fitnesstoestellen. “Iedereen kan hier komen sporten.”

Ivan Elegeert

“Vroeger was er hier enkel de sporthal en lagen er enkele voetbalvelden. Maar de voorbije tien jaar heeft de stad sterk geïnvesteerd om het aanbod veel breder te maken”, aldus schepen voor Sportzaken Peter Buysrogge (N-VA). “Zo werd een Dojo-zaal aan de sporthal gebouwd, kwam er een Finse looppiste, werden er extra grote en kleine velden aangelegd, kregen de petanquers een nieuwe baan en kan er ook padel gespeeld worden. Nu komt daar dus deze outdoor fitness bovenop.”

“Het outdoor fitnessterrein bestaat uit vier delen”, vertelt Esmée Van Vaerenbergh van de firma Kompan die het project realiseerde. “In één deel kunnen verschillende oefeningen worden gecombineerd, de drie andere delen kunnen in één parcours worden gegoten. Zo kan er zowel op kracht, lenigheid als cardio worden getraind. Aan elk toestel hangt ook een duidelijke instructie en er is een ook QR-code, zodat je via de smartphone ook een demonstratie kan zien hoe de toestellen werken. In totaal kunnen hier zeventien mensen tegelijk sporten.”

Sociale contacten

De outdoor fitness staat open voor mensen van alle leeftijden en alle niveaus. “We willen hiermee jong en oud aanzetten om meer te bewegen”, vult Johan Heirbaut namens de sportdienst van de stad aan. “Buiten bewegen is niet enkel gezond, het bevordert ook de sociale contacten.”

Het hele project werd gerealiseerd met de steun van Sport Vlaanderen. De stad legde zelf nog 25.000 euro op tafel om de fitness in Sinaai mogelijk te maken. “In een volgende fase gaan we ook de verlichting van de voetbalvelden nog vervangen door ledverlichting en zal ook de looppiste nog voorzien worden van ledlampen. Die werken willen we begin volgend jaar realiseren”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio