Naar het werk fietsen is een goed doel steunen.  © Chris Bosseloo

Neteland wil meer medewerkers op de fiets

Herentals, Herenthout, Vorselaar, Olen, Grobbendonk -

In de aanloop naar het themajaar ‘Neteland fietsregio’ in 2023 doen de vijf Neteland-gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar én de politiezone Neteland mee aan Bike for Life. Daarmee stimuleren ze het fietsgebruik bij de eigen medewerkers en bovendien brengen ze een aardige som bijeen voor het goede doel.

De bedoeling is dat de deelnemende gemeentebesturen en de politiezone 1 euro in een spaarpotje stoppen telkens één van de medewerkers een woon-werk- of een dienstverplaatsing doet met de fiets. “Samen gaan we voor 5.000 fietsritten en dus een bedrag van 5.000 euro”, opperen de burgemeesters van de betrokken gemeenten.

Het geld gaat naar de actie ‘Een fiets voor iedereen’ van Bike for Life. Uit cijfers blijkt dat 392.000 Vlaamse huishoudens geen fiets in huis heeft. 7% van de Vlamingen heeft geen toegang tot een vervoermiddel. Dit belemmert hen in hun vrijheid, sociale contacten en kansen.

‘Een fiets voor iedereen’ wil zo veel mogelijk mensen en gezinnen die zich geen fiets kunnen veroorloven op weg zetten. Dit goede doel sluit aan bij het thema van De Warmste Week 2022, de strijd tegen kansarmoede. Het samenwerkingsverband Neteland maakte al een account aan.

Alle fietsritten van de medewerkers worden geregistreerd via het tijdsregistratiesysteem en worden automatisch ingevoerd. Elke fietsrit in oktober levert op die manier extra geld op voor het goede doel. (mph)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio