Schotenaren lopen niet warm voor trip naar Antwerp Expo: herfstbooster ook in sporthal De Zeurt op donderdag 13 oktober

Schoten -

Op donderdag 13 oktober ruimen volleyballers en basketballers opnieuw plaats voor het team van VacCovid Antwerpen dat honderden Schotenaren zal voorzien van een aangepast boostervaccin. Uiteraard gaat de vaccinatie in Antwerp Expo intussen gewoon door, ook voor Schotenaren.

“Omdat het enthousiasme bij de Schotenaren om voor hun extra boostervaccinatie tegen het coronavirus helemaal naar Antwerp Expo te reizen niet groot is, heb ik sterk aangedrongen om ook dit keer een lokale vaccinatie te organiseren. Ik ben heel blij dat team VacCovid Antwerpen onder leiding van spoedarts Jan Stroobants daarop is ingegaan”, aldus burgemeester en Vlaams parlementslid Maarten De Veuster (N-VA).

Volgens De Veuster is dit keer bewust gekozen voor een tijdspanne in de vooravond. Schotenaren hebben de keuze voor een vaccinatie op donderdag 13 oktober tussen 16 en 19u. “Zo kunnen ook de mensen die van hun werk komen er gebruik van maken. De organisatie is erop voorzien dat honderden Schotenaren die dag in eigen gemeente terechtkunnen voor hun herfstbooster. Mocht de afsprakenkalender snel dichtslibben, kunnen er hopelijk ook eerder die dag nog momenten worden vrijgemaakt”, aldus de burgemeester.

Die heeft besloten ook zelf een herfstbooster te laten zetten. Maarten De Veuster trekt daarvoor deze week nog wel naar Antwerp Expo. Daar gaat het vaccineren ook voor Schotenaren nog voor onbepaalde tijd door. Op dinsdag 4 oktober is er ook een vaccinatie in Kinepolis.

Boze reacties

De late mededeling dat er alsnog ook in Schoten gevaccineerd zal worden, lokt op sociale meida boze reacties uit van inwoners die eerder al richting Antwerp Expo getrokken zijn of die geen plaats meer konden vinden in het krappe rooster voor sporthal De Zeurt. Er is ook veel onbegrip over het feit dat Schotenaren niet vlakbij terechtkunnen in buurgemeenten Brasschaat of Schilde.

Burgemeester Maarten De Veuster voor sporthal De Zeurt tijdens een vorige vaccinatie eind vorig jaar met een van de zowat dertig stewards die Schoten inzette: Jaak Van Hoof. © JAA

Praktisch

Afspraak herfstbooster via 03-435 95 55. Als je belt, moet je expliciet vermelden dat je in Schoten gevaccineerd wil worden. De vaccinatie vindt plaats in Sporthal De Zeurt, Eksterdreef 6 in Schoten.

Er is voldoende parkeerplaats voorzien aan sporthal De Zeurt. Medewerkers begeleiden je naar de juiste plaats.

De vaccinatie zal gebeuren met het nieuwe vaccin. Deze aangepaste vaccins zijn gebaseerd op zowel de oorspronkelijke Covid-variant als op een bepaalde type omikron-variant. (jaa)

Website VacCovid voor afspraak herfstbooster

Aangeboden door onze partners