Archiefbeeld CC de kerken. © Ilse Van Thielen

Herseltse kerken en kapellen openen deuren voor nieuw seizoen van CC de kerken: van concerten en comedy tot Japanse theeceremonie

Herselt -

Het lokale bestuur van Herselt lanceert een nieuw seizoen van CC de kerken. Het initiatief brengt een divers cultuuraanbod naar kerken en kapellen in de verschillende deeldorpen. Het jonge Ramselse muziektalent Agne De Wulf geeft op zaterdag 8 oktober de aftrap. Er staan ook theater, vertellingen en comedy op het programma.

Kristof Van Rompaey

Tijdens CC de kerken krijgen zowel gevestigde waarden als lokale talenten afwisselend een podium in de verschillende Herseltse kerken en kapellen. De eer om het nieuwe seizoen te openen, is aan de Ramselse Ange De Wulf. Op zaterdag 8 oktober brengt ze een mix van bekende melodieën uit operettes, musicals en opera’s naar de Herseltse Sint-Servatiuskerk. Dirk Baert ondersteunt haar aan de piano, Hanne De Blick op viool.

De voorstellingen zijn in samenspraak met de kerk en de parochies gekozen om de gebouwen te laten spreken en in hun waarde te versterken. Omgekeerd moet het aparte kader van de kerken een extra dimensie aan de voorstellingen geven. “We zijn er opnieuw in geslaagd om een aanbod uit te tekenen met voor elk wat wils”, vindt schepen van Cultuur en Erfgoed Kristof Van Dingenen (Mensen Met Mensen). “Met onder andere prachtige stemmen, toffe vertellingen, jong komisch talent, maar ook met eenvoud en traditie die met kunst verenigd wordt in een Japanse theeceremonie. Dat laatste is trouwens mijn aanrader voor dit seizoen.”

Programma 22-23

Zaterdag 8 oktober , 20u: Melodieën uit operettes, musicals en opera - Ange De Wulf

Zaterdag 29 oktober, 14u en 17.30u: Japanse theeceremonie – Studio Wa

Zaterdag 19 november, 14u: Ook de Sint steekt zijn vinger in de lucht - Jan De Smet met Sintbezoek, in samenwerking met toneelkring Bergheem

Zaterdag 10 december, 20u: Vertelavond – Verhalen, humor en zang

Zaterdag 14 januari, 14u: Theater Koning Achterstevoren – Spoor 6

Vrijdag 10 februari, 20u: Günther Neefs – Live met 3-band

Zondag 12 maart , 14u: Geraffineerd! - Willy & Anneke Luyten

Zaterdag 15 april, 20u: Comedy Avond - Vincent Voeten, Kevin Van den Eynde, Lev Vanorbeek en MC Tom Cools

www.herselt.be/ccdekerken

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio