© RTV

Netepark viert twintigste verjaardag met zwembadcinema en naaktzwemmen

Herentals -

Het huidige zwembadcomplex van het Herentalse recreatiepark viert zijn twintigste verjaardag eind november met een origineel feestweekend vol discoparties, VR-snorkelen, dive-in cinema en... naaktzwemmen.

Hans Otten

Herentalsenaren kunnen al sinds mensenheugenis (buiten)zwemmen in het Netepark, maar in 2002 rees er ook een modern zwembadencomplex op. “Het was toevallig het jaar dat ik zelf in Herentals kwam wonen”, zegt huidig sportschepen Eva Brandwijk (N-VA). “Het nieuwe Netepark had in die tijd echt de allure van een tropisch zwemparadijs, met de verschillende zwem-, stoom- en bubbelbaden. Daarom willen we de twintigste verjaardag niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We vieren dat met een feestweekend met activiteiten voor ieders wat wils, van de sportieve zwemmer tot de recreatieve waterrat.”

Dat weekend staat wel pas van 25 tot en met 27 november gepland, maar de stad Herentals en het recreatiedomein willen de vaste bezoekers en andere inwoners gestaag warm maken voor het uitgebreide programma. Zo kunnen zwemmers al enkele maanden deelnemen aan een spaaractie, terwijl voor heel wat evenementen in het feestweekend vooraf ingeschreven of tickets gekocht moeten worden. Dat kan online vanaf 10 oktober.

Schepenen Pascal Van Nueten, Eva Brandwijk en Stefan Verraedt hopen dat het programma een breed publiek aanspreekt. © Hans Otten

In je blootje

“We hebben zo veel mogelijk originele initiatieven bedacht”, zeggen diensthoofd Sport Yves De Lat en zwembadverantwoordelijke Jochen Jacobs. “Zo kunnen mensen met een VR-bril (virtual reality, red.) snorkelen alsof tussen de tropische vissen zwemmen. Met een Aquamathon plannen we een heleboel fysieke wateractiviteiten na elkaar. We programmeren ook twee films, een voor volwassenen en een voor kinderen, die je als een ‘dive-in cinema’ vanuit opblaasbare zetels in het zwembad kunt bekijken.”

Ongezien is ook de afsluitende activiteit op zondagavond 27 november. De naam naked@thepool laat wellicht even weinig aan de verbeelding over als de inhoud ervan. “We creëren dan een zen- en relaxmoment voor de liefhebbers, waarbij we het recreatiegedeelte helemaal omtoveren tot een wellnessplek. Net als in een sauna kunnen deelnemers dan volledig naakt genieten van ons aanbod. Ja, we zorgen er wel voor dat alle ramen verduisterd worden om de privacy te waarborgen”, vertellen de initiatiefnemers.

Diensthoofd Sport Yves De Lat en zwembadbeheerder Jochen Jacobs zochten vooral originele activiteiten uit. © Hans Otten

Breed publiek

Het programma bevat verder doe- en genietactiviteiten zoals initiaties kajak en duiken, ontbijtzwemmen, ijsbeerzwemmen in het buitenbad onder begeleiding van de Boomse ijsberenclub en kinderdisco. De festiviteiten trappen op vrijdag 25 november af met een Kids poolparty en heuse Poolparty met deejay voor de volwassenen. “Die laatste loopt van 21u tot 1.30u ’s nachts. Je kan er ook van alles consumeren, maar we schenken geen alcohol. We vrezen dat we anders enkele feestvierders niet meer uit het zwembad krijgen”, lacht Yves De Lat.

De feestpret moet een zo breed mogelijk publiek aanspreken, ook mensen die geen vaste bezoeker van het Netepark zijn. Om de trouwe klanten en abonnementhouders te bedanken, organiseert het recreatiedomein onder hen nog een automatische loterij met verschillende prijzen.

www.herentals.be/netepark/20-jaar-netepark

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio