Themabeeld. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Politie Bodukap controleert strikter en vaker op overdreven snelheid: “We laten te snel rijden niet zomaar passeren”

Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Putte -

De politiezone Bodukap steekt een tandje bij in de strijd tegen snelheidsduivels. De tolerantiemarge bij snelheidsovertredingen wordt verkleind en er werden ook twee extra mensen aangeworven. Die moeten ervoor zorgen dat er meer snelheidscontroles uitgevoerd kunnen worden. “Dat is nodig, want te snel rijden blijft een groot probleem.”

Stijn Van de Sande

Wie tot voor het gaspedaal te diep induwde in Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver of Putte kreeg pas een boete wanneer hij meer dan 11 km/u te snel reed. Daar kwam op 1 september verandering in. Op vraag van de minister van Justitie werd namelijk beslist om de operationele tolerantiemarge af te voeren en enkel nog de wettelijke tolerantiemarge te hanteren. Wie te snel rijdt, zal in de Bodukap-gemeenten dus sneller een boete krijgen.

“De reden voor deze strengere toepassing van de snelheidswetgeving is helder”, zegt Katelijns burgemeester Kristof Sels (N-VA), die ook voorzitter is van de politiezone. “Snelheid is een belangrijke factor in het aantal en de ernst van verkeersongevallen. Het is een van de grote killers in het verkeer. De gevolgen van een ongeval zijn veel ernstiger bij een hogere snelheid. Daarom voeren we de strijd tegen snelheidsovertredingen op.”

“Aantal slachtoffers moet omlaag”

“Ondanks grote inspanningen op het vlak van verkeersveiligheid is de dalende trend in het aantal verkeersongevallen aan het stagneren”, klinkt het. “Daarnaast stellen we vast dat het aantal snelheidsovertredingen stijgt, ondanks preventieve campagnes en de inspanningen die de politie nu al levert. Het is dan ook belangrijk dat we blijven strijden tegen overdreven snelheid. Het aantal verkeersslachtoffers moet omlaag, ook bij ons. Dat vraagt om extra inspanningen, die we ook willen leveren.”

De politie van de zone Bodukap zal niet alleen strikter, maar ook vaker controleren. Er werden twee administratieve krachten aangeworven om de bekeuringen sneller af te kunnen handelen. “We willen de mensen duidelijk maken dat te snel rijden niet kan en dat we het ook niet laten passeren. Een juiste snelheid op elke plek maakt het verkeer veel veiliger. We willen dat iedereen, en zeker onze jeugd, met een gerust gevoel de straat op kan”, zegt Sels. (svds)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio