Aantal besmettingen met coronavirus en ziekenhuisopnames zit weer in de lift: Sciensano verwacht nieuwe coronagolf

Het aantal besmettingen met het coronavirus en het aantal ziekenhuisopnames is de voorbije periode opnieuw gestegen. Dat blijkt dinsdag uit het epidemiologisch rapport van gezondheidsinstituut Sciensano. Vorige week meldde Sciensano nog dat midden oktober een nieuwe coronagolf verwacht wordt.

jvhBron: BELGA

Tussen 17 en 23 september werden er dagelijks gemiddeld 2.232 nieuwe besmettingen vastgesteld, een stijging met 21% op weekbasis. In diezelfde periode werden per dag zowat 81.400 testen uitgevoerd, waarvan 19,9% een positief resultaat gaf. Het reproductiegetal ligt momenteel op 1,236, wat betekent dat de pandemie in kracht toeneemt.

Tussen 20 en 26 september werden elke dag gemiddeld 73 mensen in het ziekenhuis opgenomen, een toename met 41%. Momenteel liggen er 925 patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis (+35%), van wie er 57 intensieve verzorging nodig hebben (+14%).

De voorbije periode overleden dagelijks net geen 3 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting, een afname met 61%. In totaal zijn sinds de start van de pandemie al ruim 32.600 Belgen overleden aan COVID-19. 

Intussen heeft in België zowat 14% van de totale bevolking al een tweede boosterprik gehad tegen het coronavirus. Daarvan is bijna de helft (48,5%) gezet bij 65-plussers.

LEES OOK. Nieuwe coronagolf verwacht tegen half oktober, zegt Sciensano

Vastgoed

Jobs in de regio