Schepen Vicky Vanmarcke en Anouk Baetens van de Dierenbescherming. © Stad Mechelen

Van honden op rode loper tot knuffelen met ezels: stad en Dierenbescherming slaan handen in elkaar voor Dierendag vol activiteiten

Mechelen -

Op dinsdag 4 oktober is het opnieuw Dierendag, maar in Mechelen wordt die dag komende zondag al gevierd. Voor het eerst slaan de stad Mechelen en de Dierenbescherming de handen in elkaar voor een dag vol activiteiten op twee verschillende locaties. “Het wordt een feest voor de dieren en hun baasjes.”

Stijn Van de Sande

Volgende week is het opnieuw Werelddierendag en dat gaat in Mechelen niet onopgemerkt voorbij. Op zondag 2 oktober kun je in het Tivolipark en op de terreinen van de Dierenbescherming in de Slachthuislaan terecht voor verschillende activiteiten, workshops en demonstraties. Het is de eerste keer dat de stad en de Dierenbescherming de handen op deze manier in elkaar slaan en Dierendag organiseren op twee verschillende locaties.

“Bezoekers krijgen een uitgebreid en divers programma rond dieren aangeboden in het Tivolipark”, zegt schepen van Dierenwelzijn Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+). “Een quiz brengt hen van het park naar de Dierenbescherming. Daar kunnen ze kennismaken met de werking van de organisatie. Het is een unieke gelegenheid om het harde werk dat zij dagelijks verrichten te belichten en onze goede samenwerking in de kijker te zetten.”

Feest voor dier en baasje

“Deze samenwerking met de stad Mechelen vormt voor ons een grote meerwaarde,” zegt Anouk Baetens van Dierenbescherming Mechelen. “De Werelddierendag wordt zonder twijfel een groot feest voor zowel de huisdieren als hun baasjes. We zijn opgetogen dat we hieraan kunnen meewerken en wie weet kunnen we op deze manier enkele van onze dieren een nieuwe en warme thuis bieden.”

Peter van de Dierenbescherming Christophe Stienlet zal de honden van de Dierenbescherming namelijk voorstellen op een rode loper. Daarnaast is er ook een verkoopmarkt en een demonstratie van een politiehond. In het Tivolipark vind je dan weer onder meer een expo over katten, een escaperoom voor honden en kun je knuffelen met ezels. Er zijn ook workshops en demonstraties en voor de kleinsten is er kinderanimatie.

De Mechelse Werelddierendag vindt plaats op zondag 2 oktober tussen 12 en 17u. Het evenement is gratis toegankelijk met of zonder huisdier. Voor sommige activiteiten wordt wel een kleine bijdrage gevraagd en moet je op voorhand inschrijven. Alle info vind je via de website van de stad.

www.mechelen.be/werelddierendag

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio