De dader kon snel na de feiten overmeesterd worden (foto links), medewerkster Sherley (rechts) liep achter de dief aan. ©  RTV/Sven Van Haezendonck

Man die geld steelt bij Bokes & Co ook schuldig aan diefstal in Carrefour: één jaar cel

Mechelen, Mortsel -

De strafrechter in Mechelen heeft een 44-jarige Georgiër veroordeeld tot een jaar cel, waarvan een deel met uitstel. De man werd schuldig bevonden aan de diefstal van geld bij koffiebar Bokes & Co en voor de diefstal van een portefeuille van een vrouw in de Carrefour van Mortsel. De beklaagde was enorm opgelucht na het vonnis: het bedankte de rechter uitvoerig en maakt bij het verlaten van de rechtszaal vijf kruistekens.

Theo Derkinderen

Op 7 juli stapte G.S. binnen bij koffiebar Bokes & Co op de Korenmarkt in Mechelen. De man stapte onmiddellijk naar het toilet en aanvankelijk had niemand argwaan. “Maar vlak voor hem was er ook al een dame richting toilet gestapt. En aangezien er maar één toilet was, kon het niet anders dan dat meneer S. moest wachten op de dame voor hem. Toch viel het de zaakvoerster op dat de man voor de vrouw weer voorbij wandelde”, zei de openbare aanklager. “Dat vond de uitbaatster van de zaak vreemd en ze ging poolshoogte nemen in de privévertrekken van de handelszaak. Daar zag ze dat er een geldkistje openstond en dat er ook geld uit haar portefeuille was verdwenen. Onmiddellijk besefte ze dat G.S. met het geld weg was en sloeg alarm.”

 ©  Sven Van Haezendonck

De zaakvoerster riep dat ze de man moesten tegenhouden. Zij, medewerkster Sherley en een klant liepen achter de Georgiër aan en konden hem buiten staande houden. Daar overhandigde de man een deel van het geld aan de achtervolgers en wou er vervolgens opnieuw vandoor gaan alsof er niets was gebeurd.

Politieman in burger

Sherley probeerde de man tegen te houden, waarop hij agressief werd en in het wilde weg begon te slaan. “Een passerende man, die beroepshalve werkzaam was bij de politie in Brussel, zag wat er gebeurde en kon de kerel overmeesteren. Hij boeide hem met plastic spanbandjes, in afwachting van de komst van de politie.”

Getuigen zagen hoe G.S. met zijn hoofd tegen de trottoir begon te slaan, waardoor hij een hoofdwonde opliep. Die werd kort na zijn arrestatie in het ziekenhuis verzorgd. “Achteraf verklaarde hij dat hij door een man halfdood was geslagen, maar die verklaring strookte niet met hetgeen de getuigen hadden verklaard”, aldus nog het parket.

Carrefour

Tijdens het onderzoek bleek dat de Georgiër ook betrokken was bij een diefstal in de Carrefour van Mortsel in 2019. Toen stal hij een portefeuille uit de handtas van een vrouw met een rollator. De kerel sloeg op de vlucht en reed met zijn auto bijna een getuige aan. G.S. zelf ontkende met klem dat hij iets met de diefstal te maken had, maar de rechter achtte de feiten toch bewezen.

De man hoorde zich veroordeeld tot een jaar met uitstel. Alleen het gedeelte in voorhechtenis was effectief, zodat G.S. de gevangenis ondertussen alweer mocht verlaten. Hij bedankte de rechter voor het vonnis en maakte een vijftal kruistekens vooraleer hij de rechtszaal verliet. tdk

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio