Archiefbeeld. © put

Sint-Martinusparochie zamelt winterkledij in

Olen -

Het parochieteam van Sint-Martinus-Olen zamelt winterkledij in tot 11 november, de feestdag van Sint-Martinus die zijn mantel deelde met een arme. De kledij zal verschillende bestemmingen krijgen. “We zijn vooral op zoek naar grotere maten”, zegt diaken Cis Marinus.

Marleen Gebruers, voorzitter van Samana, werkt mee aan het project. “Wij hebben al enkele keren met een grote groep zieken en ouderen van onze parochie voor een vakantieweek verbleven in Seniorenhotel De Postelhoef in Luyksgestel, net over de Nederlandse grens. We hebben een zeer goed contact met de eigenaars van dat hotel. Op dit ogenblik verblijven daar 70 Oekraïense vluchtelingen. Mannen en vrouwen tussen 14 en 50 jaar oud.”

Veel van deze vluchtelingen zijn voorlopig tewerkgesteld in firma’s en tuinbouwbedrijven in de omgeving van Luyksgestel. Vaak is er evenwel een vervoersprobleem en daarvoor heeft de Sint-Martinusparochie al flink wat hulp geboden. “Na een oproep in onze parochie hebben we tot nu toe al 22 fietsen naar De Postelhoef kunnen brengen. Die zijn welkom als vervoersmiddel voor de vluchtelingen, van en naar het werk.”

Nu is er dus nood aan warme kledij. “Het gaat dan uiteraard om warme broeken, truien, sokken, jassen, mutsen, handschoenen en dergelijke. Ook winterschoenen zijn heel welkom”, weet Cis Marinus. “We zoeken vooral ook grote maten, want tussen de mannelijke vluchtelingen zijn er heel wat mensen met een grote gestalte.” De kledij die niet van pas komt in De Postelhoef, zal bezorgd worden aan andere mensen die er behoefte aan hebben.

De winterkledij kan binnengebracht worden in de kerk van Sint-Martinus-Olen op zaterdag van 17u tot 19u en op zondag van 9.30u tot 11.30u. (mph)

Cis Marinus. ©  mph

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio