© RTV

Infrabel stelt terrein in wijk Arsenaal open voor gratis buurtparking

Mechelen -

Bewoners van de wijk Arsenaal in Mechelen kunnen vanaf de zomer van 2023 de klok rond terecht op een gratis buurtparking met 54 plaatsen. De stad realiseert die op een terrein van Infrabel en betaalt daar zo’n 35.000 euro per jaar voor.

Sven Van Haezendonck

Met de buurtparking in de Smisstraat komt de stad tegemoet aan een vraag naar parkeergelegenheid die al langer leeft in de dichtbevolkte buurt. Ze komt er voor een periode van minstens vijf jaar. Daarna evalueren de stad en Infrabel de werking en wordt ze eventueel verlengd.

“Het is geen sinecure om parkeergelegenheid bij te creëren in de dichtbebouwde Arsenaalwijk,” zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit. “De gesprekken met Infrabel om op hun terreinen een buurtparking in te richten verliepen constructief en we zijn dan ook tevreden met deze uitkomst. We hopen hiermee de buurt een afdoende oplossing aan te reiken”, vertelt Vanmarcke.

LEES OOK. Indigo plant zonnepanelenpark in parking Zandpoortvest om op termijn honderdtal wagens te laden

De gemeenteraad heeft maandagavond de samenwerking goedgekeurd. Van zodra de stad over een omgevingsvergunning beschikt, kunnen de werkzaamheden van start gaan. Voor de aanleg van de parking betaalt de stad eenmalig een investeringskost van 45.000 euro. Daarna betaalt ze 45 euro per maand voor een parkeerplaats, wat neerkomt op een totaalkost van 35.284 euro per jaar.

De nieuwe buurtparking in de Smisstraat wordt niet de eerste in de wijk Arsenaal. Eerder kwam er ook al eentje met dertig plaatsen in de Hamerstraat. Er wordt nagegaan of het in de Smisstraat ook mogelijk is om laadpalen voor elektrische voertuigen te plaatsen.

LEES OOK. Grootste randparking van Mechelen opent dit najaar: parkeren duurder dan op Rode Kruisplein

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio