©  JEFFREY GAENS

Hekkensluiter Zwarte Leeuw weer onderuit in blessuretijd: ondanks gemiste start blijft coach Gino Swaegers hoopvol over Zwarte Leeuw

Met 0 op 12 op de allerlaatste plek in de derde amateurafdeling: veel geluk hebben ze op dit moment niet in Rijkevorsel. Het voorbije weekend ging Zwarte Leeuw, voor de tweede keer al dit seizoen, in de blessuretijd onderuit. “Maar opgeven? Geen sprake van!”

Tegen KVK Wellen moest en zou Zwarte Leeuw zijn eerste puntje halen, maar net als ­tegen Houtvenne was de ­blessuretijd er dus te veel aan. “We spelen nochtans niet eens zo slecht hoor”, zegt coach ­Gino Swaegers. “Alleen in de wedstrijd tegen Nijlen waren we niet aanwezig. Maar doorgaan brengen we echt wel ­verzorgd voetbal. Jammer dat we daarvoor nog niet beloond werden.”

Zwarte Leeuw lijkt wel een patent te hebben op een ­slechte seizoenstart. Ook de voorbije jaren sputterde de motor. “Een aantal sterk­houders ligt in de lappenmand. Komt daar ook nog eens bij dat onze goaltjes­dieven vertrokken zijn. Probeer een speler als Jef Colman maar eens te vervangen... Die legt er meer dan twintig binnen. Maar we geven niet op. Zwarte Leeuw is een club met de juiste sportieve visie, die met ambitieuze en super­gemotiveerde jongeren uit de buurt werkt en financieel geen zotte stoten uithaalt.”

Vastgoed

Jobs in de regio