©  MaTi

Onze bespaartip: ga op kierenjacht en bespaar tot 250 euro

Van torenhoge energieprijzen tot historische inflatie: het leven wordt aan sneltempo duurder. Het goede nieuws is dat we met kleine ingrepen steeds meer impact kunnen hebben op onze portemonnee. Daarom geeft Gazet van Antwerpen elke dag een handige bespaartip. Doe er je voordeel mee!

Dat de thermostaat een graadje lager zetten wonderen doet voor je portemonnee, zagen we al. Maar de verwarming opzetten blijft een dure zaak als er veel naden en kieren in je huis zitten. In een ‘lekke’ woning stroomt koude lucht naar binnen en gaat verwarmde lucht eruit, waardoor die kouder aanvoelt. Ga daarom op kierenjacht! Een ideaal moment is wanneer het hard waait: ga voelen of je nog tocht voelt bij deuren, ramen en gaten waar leidingen doorheen lopen. De lekken die je vindt, kan je op verschillende manieren dichtmaken: met tochtband, borstels, siliconen, enzovoort.

Het Nederlandse Milieu Centraal maakte de berekening voor een halfvrijstaande woning en schat dat je jaarlijks tot 70 m3 gas kan besparen door de kieren en spleten tochtvrij te maken. Aan de gemiddelde commerciële prijs van september scheelt dat zo’n 250 euro op je factuur!

 JVBo

Vastgoed

Jobs in de regio