Tom Goormans van Taverne Orly (links). Rechts: de man die via Facebook een van de spullen verkocht zou hebben.   ©  rr

Uitbater Taverne Orly vindt gestolen machine op internet en kent naam en adres van verkoper

Lier -

In Taverne Orly, op de hoek van de Eeuwfeestlaan en de Bareelstraat in Lier, werd twee weekends geleden ingebroken. Zaakvoerder Tom Goormans ontdekte nu dat iemand een van de gestolen spullen via Facebook te koop aanbood.

Chris Van Rompaey

De inbrekers drongen de kelder binnen, waar de voorraad van de taverne ligt opgeslagen. Niet alleen bouwden ze er een feestje met bier, ze gingen ook aan de haal met dure stukken vlees zoals lamskroon en reerug, en met vis en drank. Ze namen ook nog een boorvijsmachine, een boorhamer, gewone hamers en schroevendraaiers mee.

LEES OOK. Inbrekers aan de haal met vlees en drank van brasserie Orly

Davo King

Davo King/Leon Mago. © rr

Afgelopen zaterdag zag Tom Goormans dat iemand op Facebook Marketplace de boorvijsmachine te koop aanbood. “Op de foto staat de verkoper in kwestie, uiteraard onder een schuilnaam, namelijk Davo King. Nadien veranderde hij zijn profielnaam in Leon Mago, maar dat profiel is blijkbaar alweer verdwenen”, zegt Tom.

“Let op, ik zeg dat deze persoon de spullen te koop aanbiedt, níét dat hij ze gestolen heeft. Net daarom zou ik hem graag spreken. Via de oproep op mijn Facebookpagina hoopte ik dat iemand mij kon helpen met een naam of adres.”

Met info naar politie

Toms oproep op zijn Facebookpagina had succes, want hij weet ondertussen de naam en het adres van de verkoper. Met die informatie trok hij zaterdag naar de lokale politie Lier, die hem tot zijn grote verbazing doorverwees naar de collega’s van Sint-Katelijne-Waver. “Omdat ik het gevoel had dat er geen schot in de zaak kwam, nam ik zelf het initiatief en plaatste ik de foto van de verkoper op mijn Facebookpagina.”

Politiewoordvoerder Magalie Derboven ontkent met klem dat de politie de zaak blauwblauw laat. “Onze recherche heeft de bijkomende informatie van de zaakvoerder ontvangen en gaat dit nieuwe spoor echt wel onderzoeken. Maar dat moeten we doen volgens het wettelijk kader en dat vraagt een beetje tijd.”

Tom Goormans van Taverne Orly. © Theo Derkinderen

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio