© ATV

Meerdere schoten gehoord in Deurne: wagen onderschept op Antwerpse binnensingel

Deurne, Antwerpen -

In de omgeving van de Van Havrelei in Deurne zijn maandagavond een vijftal schoten gehoord. De politie was massaal ter plaatse en stelde een perimeter in. Kort na het incident werd een wagen onderschept op de Antwerpse Binnensingel. “Of de inzittenden iets met de feiten te maken hebben wordt onderzocht”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns

jtp, nelo

Rond 18 uur kreeg de Antwerpse politie verschillende meldingen over schoten die gehoord werden in de omgeving van de Van Havrelei in Deurne. De politie kwam ter plaatse en stelde een perimeter in. “Ook het gerechtelijk labo, de lokale recherche en de federale gerechtelijke politie waren aanwezig en voerden verder onderzoek”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. Met een speurhond werd een groot deel van de straat afgezocht. Aan het Van Havreplein trof de politie enkele kogelhulzen aan.

Kort na het schietincident heeft het snelleresponsteam (SRT) in samenwerking met het Realtime Intelligence Center (RTIC) een wagen onderschept op de Binnensingel, ter hoogte van de Plantin en Moretuslei. “De inzittenden zijn gearresteerd. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of zijn bij de feiten betrokken zijn”, aldus Bruyns.

Kort na het incident heeft de politie een wagen onderschept op de Binnensingel, ter hoogte van de Plantin en Moretuslei. ©  rr

Witte camionette

Een buurtbewoonster stond in de keuken toen ze plots werd opgeschrikt door knallen. “Ik rende meteen naar het raam om te kijken wat er gebeurd was. In het midden van de straat, vlak tegenover het plein, zag ik drie mannen staan. Ze schoten op een witte camionette die weg vlamde. Nadien stapten ze in een geparkeerde wagen en raasden de straat uit”, vertelt ze.

“Het gebeurde allemaal zo snel. Iedere keer denk je: dat zal nooit bij ons gebeuren, maar dan gebeurt zoiets. Jammer dat Antwerpen weer in een slecht daglicht in de media komt”, aldus de bewoonster.

 ©  BFM

 ©  BFM

De politie heeft een wagen onderschept op de Binnensingel, ter hoogte van de Plantin en Moretuslei. © rr

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio