Tjorven Melens scoort de 0-3 bij en telt KVE Drongen daarmee helemaal uit.  © Nic Declercq

Voetbal 3de Afdeling VV A Avanti Stekene

Avanti Stekene komt stilaan onder stoom: “Competitie is als een boemeltrein”

Stekene -

Na een één op zes in de openingswedstrijden op Hamme en thuis tegen Wolvertem Merchtem, heeft Avanti Stekene zich helemaal herpakt met overwinningen tegen Eppegem en op Drongen en staat het met zeven op twaalf alweer netjes in de beoogde top vijf van het klassement.

Ivan Elegeert

“Het is nog veel te vroeg om nu al te stellen dat de trein vertrokken is”, behoedt coach Rieno Van Oost de Avanti-spelers voor overmoed. “Ik zit al te lang in het voetbal. Een competitie kan je vergelijken met een boemeltrein: vaak moet die trein toch onderweg eens stoppen of wat vaart minderen. Ik ben dus heel voorzichtig met de stelling dat de trein nu echt vertrokken is”, aldus de Stekense coach.

In Drongen botsten de Waaslanders op heel wat meer tegenstand dan de uitslag doet vermoeden. “In de eerste helft waren ze zeker onze evenknie. Op slag van rust konden Melens en Audin in evenveel minuten twee keer scoren, waardoor we met 0-2 de tweede helft introkken. Dan weet je dat je de tegenstander al een mentale uppercut geeft. Die opdoffer zijn ze na de herneming niet meer te boven gekomen.”

Avanti staat dus nu al op de plaats waar het aan het einde van het seizoen ook wil staan. “Ik weet dat onze voorzitter ambitieus is en de eindronde wil bereiken. Natuurlijk willen wij dat met de groep ook, maar dat hangt van veel zaken af. Blessures en schorsingen zullen ook hun tol eisen. Wij werken met een kern van dertig man waarin iedereen evenveel kans krijgt. Ik stel wel vast dat Nathan Volckerick en Yannick Aerts dit seizoen nog geen minuut hebben gespeeld, terwijl ze er vorig jaar vrijwel altijd bij waren. Bovendien onderschat ik ook de reeks niet. Tempo Overijse lijkt me zeker de titelkandidaat nummer één en voor mij is het geen verrassing dat Voorde-Appelterre het zo goed doet. Zij hebben zich oordeelkundig versterkt, ook al is het met spelers die een tijdje uit circulatie waren. Maar tussen de plaatsen drie en veertien is voor mij alles mogelijk.”

Plan volgen

Volgende zondag komt grensploeg Wervik naar het Waasland. “Zij maakten bij Elene-Grotenberge een 2-0-achterstand goed. Het zoveelste bewijs dat je met een West-Vlaamse ploeg nooit klaar bent. Pas als we zondag kunnen bevestigen, denk ik dat we van een geslaagde seizoenstart kunnen spreken. Maar ook als we dat niet doen, panikeren we niet. Dat is niet mijn stijl en gelukkig ook niet de stijl van de club. Na de één op zes rezen er her en der al twijfels of we onze ambities dit seizoen wel konden waarmaken, maar binnen de club en de groep is daar nooit aan getwijfeld. We weten waar we mee bezig zijn en we weten hoe we het aanpakken. Zolang iedereen het plan volgt, ben ik gerust in de goede afloop.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio