Johnny Jansen bij de vliegenzwambrievenbus. © kristin matthyssen

Herfst pas begonnen en al meer dan meter hoge vliegenzwam gesignaleerd door facteur

Ekeren -

Omdat de wereld al triestig genoeg is tegenwoordig, vonden Johnny Jansen en Ingrid Paenen het een gepast moment om een kleurrijke brievenbus te plaatsen. Voortaan kan de postbode aan het Laar in Ekeren zijn post afleveren in een gleuf van een gigantische vliegenzwam die volledig gemaakt is van recuperatiemateriaal.

De herfst is officieel begonnen, dus het is ook weer paddenstoelenseizoen. Misschien niet de eerste maar zeker en vast de grootste vliegenzwam van het Antwerpse valt te spotten aan het Laar in Ekeren.

“We hadden tevoren ook wel een mooie brievenbus die gemaakt was van boomwortels”, vertelt Ingrid. “Johnny is houtdraaier en had een mooi ei gedraaid om in dat wortelnest te leggen. Ik had het helemaal beschilderd, maar er waren grote scheuren in gekomen en ook het hout begon te rotten. Onze post werd soms nat. Het was tijd voor iets anders, en we zijn dan in ‘onze hof’ en onder ons afdak gaan kijken wat er nog lag.”

Johnny bij de vrolijke brievenbus, helemaal gemaakt uit recuperatiemateriaal. © kma

De witte steel van de paddenstoel is het licht van een tuincentrum. De zwamhoed is een omgekeerde plantenbak. “De kabouter op de vliegenzwam is het figuurtje Laaf van de Efteling. Normaal is dat een wc-rolhouder, maar we hebben die nooit zo gebruikt. De slak stond in het tuintje van onze schildpad”, vertelt Ingrid, die zelf door zware complicaties na een knieoperatie al enige tijd in een rolstoel zit en dus wel wat vrolijkheid kan gebruiken. “Johnny heeft achteraan een deurtje gemaakt. Het is een ruime brievenbus waar je ook een pakketje in kwijt kan.”

De paddenstoel staat goed in het beton verankerd, dus komen ‘plukken’ heeft geen zin. “Wie weet kunnen we met onze brievenbus anderen inspireren? Want als iedereen een originele brievenbus zou maken, zouden de straten er veel kleurrijker uitzien, en dat kan iedereen nu wel gebruiken.”  kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio