De spelers van RKC trainen en spelen sinds de zomer van vorig jaar in sportpark Vossekot. © EMA

Korfbalclub RKC serveert ontbijt in vier maten: S, M, L en XL

RETIE -

De Retiese Korfbalclub (RKC) serveert op zondag 6 november aan alle fans en inwoners van Retie die dat wensen een ontbijt in vier maten naar keuze: S, M, L of XL.

Eddy Meulemans

De kleinste maat kost 8 euro en bevat een sandwich, twee boterhammen, beleg, een donut, een appel, chocomelk en een verrassing. In de XL-ontbijtdoos van 14 euro zitten twee sandwiches, twee pistolets, een croissant, choco, confituur, kaas, hesp, eiersla, fruitsla, yoghurt, fruitsap en een cupcake. De tussenmaten M en de L kosten respectievelijk 10 en 12 euro.

De korfbalclub van Retie verhuisde in de zomer van vorig jaar naar sportpark Vossekot. Daar bouwden de RKC-vrijwilligers een splinternieuw clubgebouw, met een moderne kantine, kleedkamers en een ruim sportterrein waar zes velden kunnen worden ingericht. In tegenstelling tot de aanpalende voetbalvelden van KBSK Retie bevat de grasmat van RKC geen vaste doelen. “We werken met mobiele palen die we regelmatig verplaatsen”, zegt erevoorzitter Marc Weyns (65) van RKC. “Anders zou het gras onder de korf al na enkele matchen helemaal kapot gespeeld zijn. De bodemplaat van onze doelpalen wordt telkens met stevige pinnen in de grond verankerd.”

Gemengde teams van acht spelers

RKC telt vandaag 7 ploegen en 85 leden, van 6 tot 66 jaar. Korfbal wordt gespeeld in gemengde teams van acht spelers: vier jongens en vier meisjes, of vier mannen en vier vrouwen. Van november tot half maart trainen en spelen de RKC’ers indoor in de gemeentelijke sporthal Boesdijkhof.

Het afhaalontbijt kun je bestellen op www.rkc.be of via 0474-97.22.13. Afhalen kan op zondag 6 november vanaf 8u in gc Den Dries. (ema)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio