Zorgzame Buurt bestaat al in heel wat gemeentes. © roger dreesen

Molenhoek wil Zorgzame Buurt worden en nodigt bewoners uit voor een babbel

Stabroek -

De buurt rond Molenhoek in het centrum van de poldergemeente wil in de toekomst een Zorgzame Buurt worden. Het startmoment voor dit project is gepland op woensdag 5 oktober in zaal Molenhoek.

In een Zorgzame Buurt wonen mensen comfortabel in hun woning of vertrouwde buurt. Het is een buurt waar jong en oud elkaar kent en helpt. In een Zorgzame Buurt staat levenskwaliteit centraal, voorzieningen en diensten zijn er voor iedereen toegankelijk.  

Molenhoek wil zo’n Zorgzame Buurt uitbouwen Het project omvat volgende straten: Dorpsstraat, Grote Molenweg, Nieuwstraat, Smoutakker, Binnenpad, Binnenpadplein, Vossenpad, Geelvinckstraat, Sint Catharinastraat, Sigarenstraat, Familiestraat, Kan. Van Tichelenlaan, Burgemeester Vandermolenplein, Aalmoezenier Cuyperslaan, Burgemeester Hermanslaan, Felix Sauterstraat en Kleine Molenweg.

Bewoners worden uitgenodigd om mee te denken over hun buurt tijdens het startmoment. Er zijn twee sessie: van 14 tot 16u en van 19 tot 21u. Onlangs ontvingen de bewoners een buurtbevraging. Hen wordt gevraagd om die zeker mee te brengen. Wie komt krijgt een kleine attentie. Ook kinderen zijn welkom. Voor hen zijn er in de namiddag volksspelen gepland(evdw)

www.zorgenvoormorgen.be/zorgzamebuurten

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio