©  Walter Saenen

Tien jaar cel voor man die vierjarig meisje seksueel misbruikt

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een man van 46 veroordeeld tot tien jaar cel voor het aanranden en verkrachten van een 4-jarig meisje.

blgBron: BELGA

Hij had het misbruik gefilmd en had ook naaktbeelden gemaakt van het meisje en haar broertje van 7. De beklaagde mag tot aan hun meerderjarigheid niet meer wonen of zich niet meer ophouden in de gemeenten Edegem en Aartselaar, waar de slachtoffertjes wonen.

De beklaagde was een vriend des huizes, die vaak mee de zorg voor de kinderen op zich nam, met hen speelde en uitstapjes met hen maakte. Het jongetje van 7 vertelde zijn moeder en stiefvader vorig jaar dat de beklaagde meermaals zijn penis in de mond van zijn zusje had gestoken. Er werd aangifte gedaan en de kinderen werden audiovisueel verhoord. Het meisje bevestigde dat het drie keer gebeurd was. De beklaagde had gevraagd om het geheim te houden, maar ze had het wel aan haar broer verteld. 

Beklaagde bekent, maar...

Tijdens een huiszoeking bij de veertiger werden meerdere gegevensdragers in beslag genomen. Daarop werden beelden van het seksueel misbruik teruggevonden. Er werden ook naaktbeelden van beide kinderen aangetroffen. De beklaagde bekende de feiten, maar trachtte de verantwoordelijkheid op het vierjarige slachtoffer af te schuiven. Zij had volgens hem het initiatief voor de seksuele handelingen genomen.

Het onderzoek bracht nog meer feiten aan het licht, want op de gegevensdragers werden ook foto’s aangetroffen van twee vriendjes van de initiële slachtoffers. De jongens van 5 en 7 waren met hen mee gaan zwemmen bij de moeder van de beklaagde in Aartselaar. Hij had hen stiekem gefotografeerd terwijl ze zich aan het omkleden waren. Ook die feiten werden door de beklaagde niet betwist. 

Er werden tot slot ook nog beelden teruggevonden van vrouwen die naakt waren of die werden genomen onder de rok van een dame. De opnames werden onder meer gemaakt in de badkamer van de beklaagde en in de woning van zijn ouders. Drie van de vrouwen konden geïdentificeerd worden. Het ging onder meer om zijn zus en zijn toenmalige vriendin. Zij verklaarden dat ze niet op de hoogte waren dat ze gefilmd werden. 

Contactverbod

De beklaagde werd door een forensisch psychiater onderzocht en die stelde een seksuele problematiek en parafiele stoornis bij hem vast, waarvoor een behandeling zich opdringt. Zijn advocaat had om een straf met probatie-uitstel gevraagd. De rechtbank vond de feiten daar te ernstig voor. “Ze zijn nog extra verwerpelijk, omdat beklaagde schaamteloos misbruik maakte van het vertrouwen dat de ouders in hem hadden en van de genegenheid die de kinderen voor hem voelden.”

Gelet op de bijzondere vertrouwensband die hij met het meisje van 4 en haar broertje van 7 heeft, vond de rechtbank het aangewezen om de beklaagde uit het recht te ontzetten om tot mei 2035 te wonen of zich op te houden in de gemeenten Edegem en Aartselaar, waar de slachtoffers wonen, en dit om te vermijden dat ze opnieuw contact met hem zouden zoeken. 

De meeste slachtoffers kregen een provisionele schadevergoeding van één euro toegekend. Er werd voor twee van de kinderen ook een deskundige aangesteld.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio