De kleedkamers en het sanitair van sporthal De Lichten in Booischot werden de voorbije maanden helemaal vernieuwd. © Dirk Vertommen

Booischotse sporthal De Lichten staat in het nieuw: “Toegankelijkheid is serieus verbeterd”

Heist-op-den-Berg -

De vernieuwing van Sporthal De Lichten in Booischot (Heist-op-den-Berg) is klaar. De infrastructuur is er al sinds 1985 in gebruik en kan er nu weer een tijdje tegen. Naast een esthetische opfrissing zijn het sanitair en de kleedkamers aangepakt.

Kristof Van Rompaey

Sporthal De Lichten had zes kleedkamers die per twee verbonden waren aan een douchecel. Dat zorgde soms voor problemen met welke kleedkamers en douches op welke momenten door mannen, vrouwen of kinderen konden gebruikt worden. “Vooral op drukke momenten leverde dat wel eens een tekort aan plaatsen op”, zegt beheerder van de Heistse sportinfrastructuur Jessie Meuris.

Toegankelijkheid

Intussen hebben alle zes kleedkamers een eigen douchecel. Een fijne verbetering voor de werkingen die van de sporthal gebruikmaken. “De werkzaamheden begonnen dit voorjaar”, zegt Meuris. “Om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken, begonnen we eraan na het volleybalseizoen. Ook het sanitair is aangepakt. Het was de hele zomer lang niet bruikbaar. Daarom zorgden we tijdelijk voor een mobiele oplossing.”

 © Dirk Vertommen

De sporthal werd ook esthetisch opgefrist. Een van de kleedkamers en de bijhorende douchecel werden toegankelijk gemaakt voor sportrolstoelen. “Die zijn breder dan gewone rolstoelen,”, zegt Meuris. “De doorgangen zijn 1,20 meter breed gemaakt. Er is ook aangepast sanitair voorzien. Los van de grote renovaties is er ook nog een gietvloer geplaatst. Alles bij elkaar hebben de werken ongeveer 240.000 euro exclusief btw gekost.”

Vijftig tinten grijs

De vernieuwingen zijn al even in gebruik. Maandag werd de opgefriste sporthal nog eens plechtig ingehuldigd. “Ik ben blij met de serieuze verbetering van de toegankelijkheid”, zegt schepen van Sport Eva Van den Brande (Open Vld). “Er is nu ook een buitentoilet voorzien voor de momenten dat de sporthal niet open is. Ik hoop dat iedereen er zorg voor draagt.”

 © Dirk Vertommen

De nieuwe douchesystemen spoelen zichzelf volautomatisch tegen de legionellabacterie. “En de sporthal oogt nu ook een stuk gezelliger”, vult de schepen aan. “De decoratieve toetst en de aankleding zijn nog niet helemaal klaar. We wachten nog op de aanlevering van een aantal zaken, maar je wordt er niet meer overvallen door vijftig tinten grijs. Na 37 jaar was het hoog tijd om de infrastructuur op te frissen. Sport heeft een grote invloed op fysiek en mentaal welzijn, maar je hebt er natuurlijk de gepaste infrastructuur voor nodig.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio