Verdacht pakket aan woning minister Van Quickenborne blijkt onschuldig voorwerp dat werd geleverd door koerier

De politie kwam maandag opnieuw massaal ter plaatse aan de woning van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. Daar werd een mogelijk verdacht pakketje gevonden. Dat bevestigt de politie. Het bleek uiteindelijk om een onschuldig voorwerp te gaan.

Aan de woning van de minister is maandagnamiddag een pakket van 20 op 30 centimeter afgeleverd door een koerierdienst. Gezien de gebeurtenissen van de afgelopen dagen, nam de politie de nodige voorzorgen. Zij vermoedden dat het mogelijk om een gevaarlijk pakket ging. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse en er werd een perimeter van 100 meter rond de woning ingesteld. Alle bewoners binnen die zone werden geëvacueerd. De koerier van het pakketje werd ondervraagd door de politie.

Later op de avond werd duidelijk dat het niet om een explosief ging, maar om een onschuldig voorwerp. Dat werd bevestigd aan onze redactie..

LEES OOK. Hoe Kortrijkse agenten – al dan niet onbewust – de ontvoering van de minister verhinderden

De minister werd eerder deze week onder verhoogde beveiliging geplaatst nadat er een dreiging was binnengekomen bij het federaal parket tegen de minister. Later bleek dat het om een ontvoeringspoging ging. Een politiepatrouille merkte donderdagavond een verdachte wagen op aan het huis van de Justitieminister. Toen de inzittenden zagen dat de politie hen had opgemerkt, kozen ze het hazenpad. ’s Anderendaags ontdekte de politie dat de verdachten nog een tweede auto hadden achtergelaten. In die wagens vond de politie wapens en snelbinders.

LEES OOK. Waarom wil het drugsmilieu een justitieminister kidnappen? “Ze wilden hem mogelijk omruilen”

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden drie verdachten gearresteerd in het Nederlandse Den Haag. Zondagmiddag werd een vierde verdachte opgepakt. De vier verdachten blijven in de cel. De rechtbank in Amsterdam moet binnen 60 dagen beslissen over hun overlevering aan België. Dat zegt het Nederlandse OM.

LEES OOK. Analyse. En plots is de drugsmaffia geen Antwerps probleem meer, nu alles wijst op krankzinnig plan om minister te ontvoeren

 ©  Foto Kurt

 (cds, sgg)

Vastgoed

Jobs in de regio