©  BART DEWAELE

Vier verdachten van ontvoering minister Van Quickenborne willen niet uitgeleverd worden aan ons land en blijven in de cel

De vier verdachten blijven in de cel. De rechtbank in Amsterdam moet binnen 60 dagen beslissen over hun overlevering aan België, zegt het Nederlandse OM. De vier zouden niet ingestemd hebben met die eventuele uitlevering.

Bron: BELGA

De vier mannen werden afgelopen zaterdag en zondag in Den Haag en omgeving aangehouden. België heeft om hun uitlevering gevraagd, maar geen van de vier mannen heeft ingestemd met de overlevering. De officier van justitie heeft besloten dat de vier mannen in overleveringsdetentie blijven.

LEES OOK. Waarom wil het drugsmilieu een justitieminister kidnappen? “Ze wilden hem mogelijk omruilen”

Ook blijven de beperkingen nog van kracht, wat betekent dat ze met niemand behalve met hun advocaat contact mogen hebben. Dat geen van de mannen instemde, betekent dat het aan de Internationale Rechtshulp Kamer (IRK) van de Amsterdamse rechtbank is om te beslissen of de overlevering wordt toegestaan. Die openbare zitting zal binnen zestig dagen plaatsvinden.

LEES OOK. En plots is de drugsmaffia geen Antwerps probleem meer, nu alles wijst op krankzinnig plan om minister te ontvoeren

Het gaat om vier Nederlandse mannen van 20, 21, 29 en 48 jaar oud. Een politiepatrouille merkte donderdagavond een verdachte wagen op aan het huis van de Justitieminister. Toen de inzittenden zagen dat de politie hen had opgemerkt, kozen ze het hazenpad. De volgende dag ontdekte de politie dat de verdachten nog een tweede auto hadden achtergelaten. In die wagens vond de politie wapens en snelbinders.

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) verklaarde zelf dat hij eerder donderdag al door Justitie werd ingelicht, dat er een poging werd beraamd om hem te ontvoeren.

LEES OOK. Hoe Kortrijkse agenten – al dan niet onbewust – de ontvoering van de minister verhinderden

Vastgoed

Jobs in de regio