© ATV

Lag illegale goudsmelterij aan oorzaak van hevige brand aan Centraal Station? Politie start onderzoek

Antwerpen -

Politie en parket zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak van de hevige brand in de Vestingstraat van vorige vrijdag. In de kelder van het getroffen pand troffen de speurders volgens onze informatie mogelijk resten aan van een illegale goudsmelterij.

Jarit Taelman

De brandweer had vorige week vrijdag de handen meer dan vol met de stevige brand in de Vestingstraat, een zijstraat van de Pelikaanstraat aan het Centraal Station. Die was iets voor 6u ’s ochtends ontstaan, maar raakte pas na vijf uur onder controle. De brandhaard was moeilijk bereikbaar omdat het pand ingesloten lag achter verschillende woningen.

Brandweer Zone Antwerpen kon het vuur ook enkel van buitenaf te lijf gaan omdat het te gevaarlijk was om het instabiele gebouw te betreden. Na het blussen stuurde het Antwerps parket vrijdag nog het gerechtelijk labo ter plaatse in de Diamantwijk om de oorzaak van de brand te onderzoeken.

 © BFM

Chemische producten

Verschillende buurtbewoners merkten een dag later op hoe de Civiele Bescherming urenlang aanwezig was in de Vestingstraat. Ze haalden gasflessen en allerlei andere spullen uit het uitgebrande gebouw. Daarna werd het gebouw verzegeld.

Politie en parket willen in het belang van het onderzoek niet te veel uitweiden over de mogelijke oorzaak van de brand, maar volgens onze informatie trof het gerechtelijk labo vrijdag in de kelder mogelijke resten van een illegale goudsmelterij aan.

“Het onderzoek naar de omstandigheden van de brand loopt nog volop. De Civiele Bescherming was aanwezig om chemische producten te verwijderen. De herkomst daarvan wordt verder onderzocht”, zegt woordvoerder Kato Belmans van het Antwerps parket. “Er zijn nog geen verdachten opgepakt.”

 © jtp

 © jtp

 © jtp 

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio