Een piepjonge boef die op een politiemotor het hazenpad kiest. Dat en ook minder surrealstische scènes waren te zien op de opendeur van de lokale politie Schoten. © JAA

Politiebureau heeft geen hoge drempel: 1800 overrompelen Gasketelplein tijdens opendeur

Schoten -

Korpschef Jack Vissers en zijn team van de lokale politie Schoten ontvingen zondag liefst 1800 bezoekers in hun hoofdkwartier op het Gasketelplein. Het was dan ook meer dan veertien jaar geleden geweest dat de politie de rode loper nog eens had uitgerold voor haar burgers. Onder de deelnemers aan de opendeurdag bevonden zich opvallend veel gezinnen met kinderen.

Jan Auman

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en burgemeester Maarten De Veuster (N-VA), Procureur des Konings Franky De Keyzer, advocaat-generaal Jo Erard, diverse korpschefs, het gemeenteraadsleden en vertegenwoordigers van brandweer en gemeente waren aanwezig. Minister Verlinden, lichtte haar beleid toe i.v.m. de instroom van nieuwe medewerkers, geweld tegen politie en zette de zone Schoten in de bloemetjes voor de inzet.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden zorgde voor de officiële opening van de opendeurdag. © JAA

De burgemeester benadrukte de goede samenwerking tussen politie, gemeentebestuur en de gemeentelijke diensten. Hij dankte alle medewerkers voor de opendeurdag, maar ook expliciet voor de inzet tijdens de evacuatie van de serviceflats uitgerekend in de nacht voor de opendeurdag.

Om 11 uur stroomde het grote publiek toe. De bezoekers konden het wagenpark bekijken, een botsing ervaren in de tuimelwagen en een dronkemansbril opzetten. Er was veel belangstelling voor de politievoertuigen die net werden uitgerust met het Battenburgpatroon. Intussen kregen al twee Volkswagen combi’s, een Tiguan en Skoda Superb dit opvallend geblokt fluorescerend geel-blauw patroon waardoor de hulpdiensten beter zichtbaar zijn.

Verkleedwedstrijd

Politie-inspecteur Noa, één van de winnaars van de verkleedwedstrijd. © Politie Schoten

Doorheen het gebouw stonden heel wat standen met informatie voor de bezoekers over thema’s zoals cybercrime en drugs. Na de rondgang op de terreinen konden bezoekers een hapje en drankje nuttigen. De opbrengst van 500 euro gaat naar de sociale kruidenier ‘Appel en ei’.

Er waren opvallend veel ouders met kinderen en jongeren op post. De kleinsten konden dan ook hun vingerafdrukken laten nemen, deelnemen aan een moordspel en een ritje in de combi maken. Aan de verkleedwedstrijd Junior flik/boef namen 58 jongens en meisjes deel: Noa, Tiana, Ellie, Seb, en Rowaz zijn de winnaars.

Meer dan 250 kinderen probeerden de ‘moord’ op korpschef Jack Vissers op te lossen. Mateo, Charlie, Thibo en Juline kraakten de zaak en krijgen een mooie beloning. De drie winnaars van de quiz zijn Annemie C., Danielle H. en Frédéric V. Ook zij worden gecontacteerd en kunnen hun prijs afhalen op kantoor.(jaa )

Zo voelt dat dus: op een echte politiemotor door Schoten cruisen. © JAA

Kopschef Jack Vissers ontving hoge gasten van staat en gerecht: minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), burgemeester Maarten De Veuster (N-VA), Procureur des Konings Franky De Keyzer en advocaat-generaal Jo Erard. © JAA

Ook burgemeester %Maarten De Veuster was bij de officiële opening en dakt het politiekorps voor de inzet bij de brand in het Schuttershof, de nacht voordien. © Politie Schoten

Veel kinderen op de opendeur. © JAA

De tuimelwagen gaf een idee hoe het voelt om over de kop te gaan. © JAA

Er kon koffie of frisdrank gedronken worden onder de politietent. Pintjes werden niet getapt. De lokale politie Schoten wilde een voorbeeld stellen en het gebruik van alcohol zeker niet stimuleren.. © JAA

Ook ‘flik’ Ellie viel in de prijzen tijdens de verkleedwedstrijd. © Politie Schoten

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio