Een beeld uit 2014. De kinderen verwelkomen Jules. © Marc Wouters

Opnieuw Jules’ Vriendjesdag in Hof de Bist

Ekeren -

Jules komt opnieuw naar Ekeren. Alle kinderen en hun familie zijn zondag 2 oktober tussen 10 en 17u van harte welkom in park Hof de Bist, Veltwijklaan 252, voor een Vriendjesdag.

Het bronzen Julesbeeld in het Hof de Bist. © mawo

Veel kinderen luisteren op school of thuis naar de verhalen van Jules. Jules is ook een pop die bij de kinderen mag komen logeren. Op de Vriendjesdag kunnen ze hem écht ontmoeten. Het wordt een dag vol activiteiten, helemaal in het teken van Jules. Er zijn springkastelen, een draaimolen, vertellingen met auteur en illustrator Annemie Berebrouckx, foodtrucks om het buikjes te vullen… En Jules zelf is er ook natuurlijk. 

De eerste Vriendjesdag op 18 mei 2014 was een schot in de roos. De jonge fans van klaspop Jules zakten met hun ouders massaal af naar het Hof de Bist. Het idee voor de Vriendjesdag ontstond in 2012 bij de onthulling van het bronzen standbeeld van Jules. Toen rijpte er bij het districtsbestuur het idee om meer activiteiten rond het beeldje te organiseren. Auteur en illustrator Annemie Berebrouckx was voor het idee onmiddellijk te vinden. Annemie is geboren en getogen in Ekeren. Ze is vooral bekend van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Jules speelt de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in veel Vlaamse kleuterscholen wordt gebruikt. Annemie ontving in 2016 de Ekerse cultuurprijs De Drie Akers in de categorie Blikvangers.

Treintje

Wie zondag 2 oktober met de auto naar het Hof de Bist komt, kan het gratis treintje nemen aan het station van Ekeren of de P&R op Luchtbal. Alle activiteiten zijn gratis. Jules’ Vriendjesdag is een samenwerking van het district, jeugdcentrum ‘t Velt, Annemie Berebrouckx en de uitgeverij Mamie. (mawo)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio