©  rr

Zwembad twee graden kouder om energie te besparen

Beveren -

Het gemeentebestuur van Beveren-Waas heeft enkele extra maatregelen genomen om de energiefactuur te drukken. Zo zullen gemeentelijke gebouwen maximum tot 22 graden verwarmd worden en moet het zwembadwater afkoelen.

Dieter Verschooren

Naast al lopende energiebesparende maatregelen die in het energiezorgplan staan, worden er in Beveren nog meer ingrepen gedaan om de energiefactuur binnen de perken te houden. “Alle gemeentelijke gebouwen, inclusief de gemeentescholen, zullen hoogstens tot 22 graden verwarmd worden”, zegt burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V). “In de sporthallen wordt de thermostaat op 18 graden geplafonneerd. Tijdens de trainingsuren zullen niet alle lichten boven de sportvelden branden. In Zwembad Kriekeputte in Kieldrecht wordt het iets minder warm plonzen met 26 in plaats van 28 graden.”

LEES OOK. “Je kan de mensen toch niet alles afnemen in deze tijden”: Gemeenten willen kerstverlichting niet doven om energie te besparen

Er loopt ook een sensibiliseringscampagne voor het gemeentepersoneel om lichten te doven. Om de inwoners te ondersteunen wil Open VLD graag een gratis energiescan aanbieden. Daarbij komt een expert langs die tips geeft over verwarming, verlichting en huishoudtoestellen. Aan de hand van dat verslag zou je dan kunnen zien hoeveel je kan besparen. “Door middel van kleine ingrepen die kunnen worden vastgesteld door middel van de energiescan, kan veel energie worden bespaard in de woning”, zegt Victor Catry (Open VLD). “Een energiescan kan nu al aangevraagd worden bij Fluvius, de gemeente of bij het OCMW. Voor bepaalde doelgroepen is die energiescan gratis. Voor veel mensen die net buiten die doelgroep vallen, is de energiescan dus niet gratis en kost die 200 euro. Het is net die groep in onze samenleving die steeds groter wordt. Hetgeen wij voorstellen is om een gratis energiescan aan te bieden voor alle inwoners van de gemeente”, aldus raadslid Catry.

Wie omwille van de stijgende energieprijzen de eindjes niet meer aan elkaar kan knopen, kan contact opnemen met het Sociaal Huis van de gemeente.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio